HomeUNUTARNJA POLITIKAMilanović je „Asterix“ koji brani galsko selo, ali bez čudotvornog napitka je...

Milanović je „Asterix“ koji brani galsko selo, ali bez čudotvornog napitka je potpuno nemoćan

 

Predsjednik Milanović se po najnovijoj izjavi za N1 TV predstavlja kao „Asterix“ koji brani „galsko selo“, no bez čudotvornog napitka potpuno je nemoćan. Čudotvorni napitak mu miješaju i pripremaju Obelix- Mario Radić i Ćudomix- Ivan Penava, dakle oni koji su ga instalirali kao svog predsjednika, a predsjednik „Asterix“ im tu uslugu mnogostruko vraća rušenjem Andreja Plenkovića i HDZ-a!

Suvereno.hr/kmk

Ovi su izbori za Hrvatsku biti ili ne biti. U njima ulogu ne će imati programi, već borba za goli opstanak Države.

 Predsjednik Republike Zoran Milanović, samom svojom namjerom da istodobno bude na dužnosti predsjednika Hrvatske i kandidat za predsjednika Vlade na listi SDP-a, smišljeno je  pomaknuo predizborno težište od političkih programa na ustavnopravna pravna pitanja, a s time u svezi on otvara etička i moralna pitanja u kojima je sebe i svoju  savjest, kao jedini meritorni arbitar postavio  iznad odluka Ustavnoga suda Hrvatske, što do sada u javnom i političkom životu Hrvatske  nije nitko učinio i što nikada nije viđeno!

Do ovog trenutka eskalacije Milanovićevog bijesa i frustracija, Ustavni sud je bio jamac i tumač Ustava, kao što to i piše u Ustavu i Ustavnom zakonu. Predsjednik Milanović je na najgrublji mogući način povrijedio Ustav sa svim negativnim posljedicama toga čina. To je kristalno jasna činjenica svakoj razumnoj osobi, koja zna da je jedini tumač ustavnosti i sigurnosti pravnoga poretka, jedino Ustavni sud!

Posljedice za pravni poredak su potpuno razvidne, jer kada predsjednik nudi konstituiranje neke Treće Republike, to za svakog stratega, bilo vojnog, ili političkog opravdano izaziva sumnju da ovu Hrvatsku, s ovakvim pravnim poretkom treba srušiti, da bi se uspostavila neka Treća Republika. To se može protumačiti jedino tako da je na djelu Milanovićeva najava puzajućeg državnog udara, s teškim posljedicama za legitimno uspostavljen pravni red u kojemu danas živimo i napredujemo na unutarnjem i međunarodnom planu.

 Cjelokupna oporba stvorila jedan blok zaglušujuće buke  o HDZ-u kao stranci koja je s jedne strane kriminalna organizacija, a s druge pak strane veleizdajnička stranka nacionalnih interesa. Te opasne teze oporbu, bila ona  faktično ujedinjena na istoj listi, ili nastupa zasebno, oslobađa potrebe ozbiljno objaviti svoju programsku osnovu što će i kako biti s Hrvatskom. Jedino što se od njih čuje priča je o rušenju HDZ s vlasti kao lopovske i veleizdajničke stranke! Ide se toliko daleko da pojedinci iz oporbe traže zabranu rada HDZ-a kao političke stranke, što nas podsjeća na najstrašnija vremena Titoizma i Staljinizma.

 Po njima ispada kao da je HDZ sam sebe, bez legitimne volje naroda na demokratskim izborima, postavio u vladajuću autoritativnu poziciju, kao što je to bilo za vrijeme komunizma. Baš to tvrde oni koji  su programski i fizički nasljednici SKH. U tome im svesrdno, zbog sebičnih partikularnih interesa pomažu akteri s desnog političkog spektra, sa strateškim ciljem stvoriti dojam da su HDZ i SDP isti. U tom kontekstu kao ključna uloga, pojavljuje se lik predsjednika Milanović, koji kao glasnogovornik udružene oporbe s visoke institucionalne pozicije, sa svojom tezom o Trećoj Republici, dodatno, snažno raspiruje te strasti uz pomoć mainstream medija željnih senzacija.  

 HDZ nikada nije bio isto što i SDP i to nikada neće biti!

 HDZ je na čelu s predsjednikom Tuđmanom gradio Hrvatsku nasuprot konfederalnim idejama o nekoj trećoj Jugoslaviji, koje su svoji izvor i ideološke zagovaratelje imale baš u SKH-SDP-u i to ne treba posebno dokazivati. Dovoljno je sjetiti se kako je SKH-SDP napustio Hrvatski državni sabor ne želeći dati svoj glas deklaraciji o neovisnosti. Njihova ideja bila je konstituiranje neke nove konfederalne Jugoslavije. Čini se da su te ideje u glavi predsjednika Milanovića i danas itekako žive!? Je li to možda ta Treća Republika koju predsjednik zagovara?

HDZ je danas kao narodnjačka i kršćansko demokratska stranka sam i praktički nema saveznika osim onog najjačeg, a to je hrvatski narod baš kao na početku 1990. i čini se da nam je to usud. Zato su ovi parlamentarni izbori  povijesni izbori o biti ili ne biti moderne, suverene, slobodne  i nadasve uspješne Hrvatske!

Što politički protivnici HDZ-a nude državi i naciji osim kaosa i razdora?

Računaju na zbunjenost i ispiranje mozga hrvatskog naroda.

Nemaju ozbiljnoga i stvarnoga programa za daljnji uspješni nastavak razvitka društva i baš kao u olovnim komunističkim vremenima optužuju i prijete „hapšenjima“ i zabranom rada HDZ-a!

Stvorenim prividom brojnosti strančica i osoba bez stranke, šalju poruku osjećaja snage, što je puko samozavaravanje, a kao predvodnik tog programiranog kaosa pojavljuje se  predsjednik Republike, koji je kao po pravilu prva i zadnja vijest dana! Nazivaju nas neprijateljima i nude zaborav vlastite povijesti, kada su u svoja dva mandata bili najneuspješnija vlada u povijesti Hrvatske. U nedostatku programa i vizija donose nam kaos iz svog  unutarnjeg genetskog partijskog iskustva, jer jedino u kaosu mogu ostvariti svoje rušilačke namjere. Proglašavaju  neprijateljima sve koji ne pušu s njima u isti rog, a napadima  na ustavno-pravni red iskazuju prezir prema legitimno izabranim institucijama Hrvatske.

Predsjednik Milanović se po najnovijoj izjavi za N1 TV predstavlja kao „Asterix“ koji brani „galsko selo“, no bez čudotvornog napitka potpuno je nemoćan. Čudotvorni napitak mu miješaju i pripremaju Obelix- Mario Radić i Ćudomix- Ivan Penava, dakle oni koji su ga instalirali kao svog predsjednika, a predsjednik „Asterix“ im tu uslugu mnogostruko vraća rušenjem Andreja Plenkovića i HDZ-a!

Kazimir Mikašek-Kazo

Morate Pročitati

spot_imgspot_img