HomeDOMOVINAZlatko Dalić i Luka Modrić simboli su nacionalnog ponosa! 

Zlatko Dalić i Luka Modrić simboli su nacionalnog ponosa! 

 

….Modrić će „Vatrenima“ biti potreban i kada bude u starosnoj mirovini, a novi stadion u Maksimiru, koji Dinamo toliko silno priželjkuje, trebao bi se zvati po Luki Modriću i dominirati metropolom kao veleban spomenik našoj živoj nogometnoj legendi!… 

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo 

Taj srebrni dvojac zlatnog ruskog i katarskog sjaja, jedan u ulozi hrvatskog nogometnog izbornika, a drugi kao kapetan „Vatrenih“, rođeni vođa i maestro dirigent, duša, tijelo i mozak naše reprezentativne vrste, podarili su nam toliko nezaboravnih trenutaka slave, ljubavi i zajedništva za Hrvatsku, da to u našoj sportskoj povijesti nitko nikada neće i ne smije zaboraviti ni izbrisati. 

Svojom sinergijskom magijom omogućili su nam da se u Hrvatskoj osjećamo sto posto Hrvati i da pokažemo da je svehrvatsko zajedništvo moguće i danas, a osobito sutra. 

U trenucima slavlja i domoljubnog zajedništva, nogomet je bio iznad svake političke veličine! Ta neizbrisiva poruka mogućeg hrvatskog zajedništva u pobjedi, mnogima je zasmetala onda kada su Marku Perkoviću Thompsonu isključili mikrofon, ne razmišljajući da su tim činom još više rasplamsali vatru u venama “Vatrenih“. 

I danas ima mnogo onih koji žele zauvijek isključiti „struju“ Daliću i Modriću, misleći da će bez njih hrvatskog nogometa nestati po želji generalnog isušivača nogometne močvare bivšeg Milanovićevog ministra Željka Jovanovića!? Ta spoznaja koja je utemeljena na brojnim „svastičarskim“ dokazima, mora u Daliću i Modriću probuditi onaj dodatni hrvatski inat na putu stvaranje jedne nove, mlade i potentne reprezentacije, koja će nadmašiti pariške, ruske i katarske snove koje smo dosanjali kao neostvariv san. 

Ni jedan ni drugi kapetan ne smiju podleći kritici zlonamjernika i jedino što je potrebno, bitno i važno je osjetiti bilo svog naroda koji će ususret Europskom nogometnom prvenstvu 2024.  cijelim srcem stati iza naše nogometne vrste i simbola koje oni predstavljaju. A taj simbol je zajedništvo svih Hrvatica i Hrvata i dobronamjernika koji vole nogomet i svoju domovinu. 

Na tom putu stvaranja nove respektabilne nogometne vrste porazi su sastavni dio tog procesa, a osnovna poruka svakog trenera je da se iz poraza može naučiti daleko više nego iz pobjede! 

Dalić i Modrić već danas su zlatnim slovima upisani u nogometnu povijest i u srca svih zaljubljenika u nogomet i Hrvatsku. I jedan i drugi izdržali su daleko veća iskušenja od ovih recentnih, kada ih dežurni kritičari i plaćenici svojom zločestoćom žele omalovažiti i obeshrabriti da nastave raditi posao u kojemu su se dokazali kao najbolji od najboljih. Modrić će „Vatrenima“ biti potreban i kada bude u starosnoj mirovini, a novi stadion u Maksimiru, koji Dinamo toliko silno priželjkuje, trebao bi se zvati po Luki Modriću i dominirati metropolom kao veleban spomenik našoj živoj nogometnoj legendi! Plava legenda, legenda Hrvatske, iznikla je na travnjaku Maksimira i baš s tog kultnog mjesta pronio je slavu Hrvatske diljem svijeta. Izbornik Dalić i kapetan Modrić, sposobni su selektirati i stvoriti nove „Vatrene“, bolje od svih do sada i danas im je potrebna podrška i bezrezervno prijateljstvo svih normalnih Hrvatica i Hrvata! Luka Modrić ponovo je oduševio svijet svojom sjajnom izvedbom Real Madrida protiv Celte, za koju je dobio najveće ocjene u povijesti nogometa.  Zlatko Dalić i Luka Modrić su najznačajniji hrvatski brend u športskom i političkom smislu o čemu se marljivo brine HNS na čelu s Marjanom Kustićem novim promotivnim sadržajima. Portal suvereno.hr uskoro će vam dragi čitatelji premijerno predstaviti pjesmu i spot posvećenu Luki Modriću pod naslovom „Čista desetka“. 

Kazimir Mikašek-Kazo 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img