HomeUNUTARNJA POLITIKAGrbinova partija i devet žetončića

Grbinova partija i devet žetončića

Po svim analizama i ispitivanjima javnog mnijenja Andrej Plenković je barem deset puta poželjniji predsjednik Vlade Republike Hrvatske od notorne Sandre Benčić, a Peđu Grbina neću ni spominjati! Andrej Plenković ima argumente, ima mjerljive domoljubne rezultate na ekonomskom, socijalnom, gospodarskom i međunarodnom planu i to bez ikakve sumnje, barem za mene, možemo nazvati modernim suverenizmom. Za svakog normalnog čovjeka koji voli Hrvatsku svaki uspjeh ove Vlade je u mozaiku, jedno malo-veliko domoljubno djelo, a bez domoljubnih djela nema ni domoljublja!

 

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Slika govori više od tisuću riječi! Kada pogledamo otužna lica SDP-ovih žetončića, istih onih faca koje su HDZ optuživali za žetončiće zato što su u koaliciji s nacionalnim manjinama, zato što Dario Hrebak i HSLS snažno podupiru vladajuću većinu i zato što se Hrvoje Zekanović odlučio za sigurnu, a ne za nazadnu Hrvatsku, s nepogrješivom jasnoćom možemo utvrditi tko su zapravo žetončića, a tko nisu. Nijedan politički akter na slici s Pulskim Veli Jožom-Peđom Grbinom, niti njihove strančice nemaju apsolutno nikakvu šansu samostalno prijeći izborni prag, pa su ovako s tužnim klaunovskim facama pristali biti mali žetončići svog SDP-ovog „velikana“! Za njih je najtragičnije to što svatko od njih, počevši od prepotentnog Ratimira Čačića i bahate Dalije Orešković –alias „Konzultantice“, misli da su barem duplo pametniji i sposobniji od velikog vođe Peđe Grbina, no na njihovu žalost, Peđa je ipak najveći i najjači, pa je s toga on taj koji je pripremio smjesu za ovu „kobasičarsku koaliciju“, on će to promiksati, nadjenuti u neko debelo crijevo za švargl i ponuditi naciji jedan potpuno novi politički gastronomski užitak. „Milanovićevih 10+1“, više nikada ne bi vidjeli saborsku klupu da im Peđa Grbin kao nježni div nije blagonaklono ponudio prolazna mjesta na SDP-ovoj, ili zajedničkoj koalicijskoj listi 2024. izborne godine.

Grbinova partija i devet žetončića html 9d26701a
Grbinova partija i devet žetončića

Čini se da se vječna studentica i „duhanska ovisnica“, „premijerka“ Sandra Benčić, pametno zahvalila na Peđinim nježnostima i odlučila sama sa Sorošem (njih dvojica, a ja i babo sami) osloboditi Hrvatsku od „štetočina, lopova, veleizdajnika, udbaša i kvislinga“. Sandra Benčić, barem tako izgleda, drži se one čuvene Račanove izjave kada je SDP „popušio“ izbore od Ive Sanadera u prosincu 2003.? „Bolje časno izgubiti nego nečasno vladati“! Vesna Pusić je u to vrijeme bila uvjerena da je SDP-ova trećejanuarska šestorka pobijedila i da je mogla sastaviti vladajuću većinu uz pomoć predsjednika Mesića, a pokojni prof.dr. Zdravko Tomac mi je argumentirano tvrdio da je Račan zapravo „poklonio“ izbore Sanaderu i bacio mu u krilo vrući krumpir Haškog sudovanja. Za SDP-ove neojugoslavenske konfederaliste bilo je bitno da HDZ, a ne SDP, isporuči Gotovinu, Markača i ostale branitelje Haagu, bilo je bitno da oni budu osuđeni za UZP na čelu s predsjenikom Tuđmanom, jer da se to dogodilo, da nije bilo bogomdanog suca Theodora Merona, danas ne bi imali ni Hrvatsku ni Tuđmana. Imali bi neku novu konfederalnu Jugoslaviju, usuđujem se tvrditi! Moram priznati, bila je to opaka, dobro smišljena urota protiv HDZ-a, no moram upozoriti da ni ova današnja protiv Andreja Plenkovića nije ni malo bezazlenija. Prijeti se fizičkom likvidacijom njega i njegove „udbaške obitelji da im se zauvijek zatre svako sjeme“, kako je napisao jedan nacionalno osviješteni komentator i domoljub s ljute desnice, ili ljevice. Ne zna se je li desno ili lijevo, ali zna se da HDZ može biti poražen samo ako se ukloni Plenkovića i zabrani rad stranke!

Danas je Sandra Benčić itekako svjesna da je izlazak na nacionalnu scenu potpuno druga priča od trijumfa nad Bandićem u Zagrebu, koji je ionako bio na političkoj i inoj „samrti“, pa će radije časno izgubiti sama od „zločinačke organizacije“, nego sudjelovati u „kobasičarskoj koaliciji“ kao loša kulinova seka? I ona misli da je stoput pametnija, sposobnija i bolja od Peđe Grbina. Čisti feminizam! Ne voli velike i jake muškarce!

Zagreb više ne voli „Možemo“, Hrvatska više ne voli anarhiste, ljudi ne vole zastoj tramvaja kupljenih u DDR-u u kojima su se još davno vozili ugledni „stazijevci, kagbeovci i enkavedeovci“, ne vole psihotičnu prometnu paranoju i radujem se ako će na parlamentarnim izborima nacija ispostaviti račun Sandri Benčić, bez obzira koliko se ona upirala urlati iz vratnih žila „dosta je“!

Po svim analizama i ispitivanjima javnog mnijenja Andrej Plenković je barem deset puta poželjniji predsjednik Vlade Republike Hrvatske od notorne Sandre Benčić, a Peđu Grbina neću ni spominjati! Andrej Plenković ima argumente, ima mjerljive domoljubne rezultate na ekonomskom, socijalnom, gospodarskom i međunarodnom planu i to bez ikakve sumnje, barem za mene, možemo nazvati modernim suverenizmom. Za svakog normalnog čovjeka koji voli Hrvatsku svaki uspjeh ove Vlade je u mozaiku jedno malo-veliko domoljubno djelo, a bez domoljubnih djela nema ni domoljublja!

Andrej Plenković suvereno vlada svim političkim temama; retorički, diplomatski i intelektualno je nadmoćan i još uvijek je prilično pristojan u ovoj atmosferi mržnje i netrpeljivosti, čiji se vonj s Pantovčaka širi cijelom Domovinom!

 

Kazimir Mikašek-Kazo

Morate Pročitati

spot_imgspot_img