HomeUNUTARNJA POLITIKAMilanović Špiki obećao savjetničko mjesto i deset kila šunke iz Starih Mikanovaca?...

Milanović Špiki obećao savjetničko mjesto i deset kila šunke iz Starih Mikanovaca?  

Foto: YouTube screenshot

 

Milivoj Špika tvrdi da predsjednik Milanović predstavlja sve suprotno od onoga što predstavlja HDZ i premijer Plenković i s tom tvrdnjom mogao bih se sto posto složiti. Naravno, mjerljivi argumenti nam pokazuju tko je dobar, tko je loš, a tko zao!?

 

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

 

Kreator razdora i pakla u Hrvatskoj, koristi neslogu među umirovljeničkim strankama, pa je čini se odlučio iskoristiti Milivoja Špiku iz BUZ-a, s čijom podrškom senzacionalno  kreće u osvajanje još jednog predsjedničkog mandata. Je li se Špika u međuvremenu prosvijetlio? Jer bio je jedan od najlojalnijih suradnika Karamarku na parlamentarnim izborima 2015. godine, u žestokom socijalnom i svjetonazorskom obračunu s Milanovićem. Doduše na tim izborima osvojio je samo 131 preferencijalni glas, nakon čega se ipak  pridružio zastupničkom klubu pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Ne zna se pod kojim uvjetima?

 

Kada netko, ako je imalo ozbiljan i objektivan, ovako snažno kao Špika daje javnu potporu Milanoviću, bilo bi normalno upitati ga što je to Milanović  kao premijer u Kukuriku vladi, ili kao predsjednik države učinio pozitivno za umirovljenike i državu pa  je zaslužio takvu potporu iz dijela umirovljeničkog korpusa? Poznato je da u trećoj dobi fenomen „krečane“ uzima svoj danak, a poznato je i to da Hrvati slabo pamte, a brzo zaboravljaju, pa ih uporno treba podsjećati da je Milanović kao predsjednik Vlade u svojem mandatu zamrznuo rast mirovina. U njegovom mandatu Hrvatska je imala kontinuiran pad BDP-a kao i rekordan broj nezaposlenih kroz gotovo cijeli mandat Kukuriku koalicije. Financijski rejting bio nam je u smeću, pa ako Špika ne zna osnove ekonomske matematike, neka angažira ekonomske analitičare koji će mu objasniti svezu između financijskog rejtinga, rasta gospodarstva, pada kamata i kako se to može odraziti na eventualni rast ili pad mirovina i plaća? Treba li Špiku podsjetiti na katastrofalni Ovršni zakon, kojim je brutalno pogođen životni standard svih građana uključujući i umirovljenike!

Premijer Zoran Milanović nije ni malim prstom mrdnuo kako bi pomogao umirovljenicima i zaposlenima u Republici Hrvatskoj, a imao je mandat, alate i ovlasti, pa se onda postavlja pitanje kako to danas misli pomoći umirovljenicima kada kao predsjednik države nema ni alate ni ovlasti? Možda pomoću Houdinijevih mađioničarskih trikova? Milivoj Špika tvrdi da predsjednik Milanović predstavlja sve suprotno od onoga što predstavlja HDZ i premijer Plenković i s tom tvrdnjom mogao bih se sto posto složiti. Naravno, mjerljivi argumenti nam pokazuju tko je dobar, tko je loš, a tko zao!?

Uvriježeno je mišljenje da potpora umirovljenika na predsjedničkim izborima može imati snažan utjecaj na konačan ishod izbora, no postavlja se pitanje koga to BUZ predstavlja kada znamo da HSU (Hrvatska stranka umirovljenika) podržava saborsku vladajuću većinu. Razbijanje potencijalnog HDZ-ovog biračkog tijela poznata je rabota „duboke države“ i na taj je način Milanović ugrabio prvi mandat, pa se čini, da je i ovaj put na djelu isti modus operandi razbijanja umirovljeničkog korpusa iz čega možemo iščitati Milanovićevo priznanje potencijalnog luzera i očajnika, koji sumanuto traži potporu u strahu od konačnog gubitka svih političkih pozicija i privilegija. Ista je stvar i s braniteljskom populacijom koju pet godina slatkorječivo kupuje hrpetinom „ordenja“. Korčulanski branitelji okrenuli su mu leđa, a proslava utemeljenja slavne 204. Vukovarske brigade, hvala Bogu, prošla je bez njegove nazočnosti i patetičnog dodvoravanja braniteljima, prema kojima je više puta u svojoj osebujnoj političkoj karijeri pokazao otvoreni prijezir. Osobito u Vukovaru ponoćnom ćirilizacijom i premlaćivanjem do smrti  Darka Pajičića.

2

Zrakomlat, odnosno Black Hawk Milanovićeva taxi služba, ovom svečanom prigodom nije letio na relaciji ZG- VU, a ostaje nam vojna tajna kako se Milanović s bolnim preponama dotaljigao na šunkijadu u Stare Mikanovce. Čujem da udruge i udrugice u Hrvatskoj sumanuto šalju molbe za pokroviteljstvom na Pantovčak i ostaje im zaista još malo vremena da iskoriste tu pogodnost ugostiti predsjednika države!? Nije još kasno! Osnujte udrugu ljubitelja indijske konoplje i eto vam predsjednika!

3

Ako je Milanović opravdano postao persona non grata u Vukovaru, koji mu je u sjećanju ostao po krkanju Dunavskih smuđeva, nije loše ni u Starim Mikanovcima uz obilje slavonske šunke, koja po njegovom shvaćanju „ima neke prednosti pred pršutom“, čime predsjednik pokazuje iznimno gastronomsko iskustvo. Nekada je slavonska šunka bila sinonim za darak doktorima, a danas vjerojatno služi za kupovanje žetonćića? Zapravo nitko ne može povjerovati da je Milanović kupio Špiku samo obećanjem da će mu biti savjetnikom za umirovljenike? Navodno mu je obećao i deset kila šunke iz Starih Mikanovaca, pa o tome možemo samo špekulirati.

 

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

 

 

 

 

 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img