HomeUNUTARNJA POLITIKABRANITELJI POTJERALI MILANOVIĆA IZ KORČULE?

BRANITELJI POTJERALI MILANOVIĆA IZ KORČULE?

Taxi Black Hawk ne radi….

 

izvor: juzni.hr

Piše: 

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović otkazao je dolazak na proslavu 80. obljetnice oslobođenja otoka Korčule, doznaje Južni. Predsjednikov tim vjerojatno je ocijenio kako bi Milanoviću četiri mjeseca prije predsjedničkih izbora naškodilo pojavljivanje na proslavi dok dio korčulanskih braniteljskih udruga prosvjeduje zbog najavljenog nastupa podgoričkog zbora KIC pop hor.

U pravilu predsjednik uvijek nazoči događajima kojima je pokrovitelj, no Zoran Milanović odustao je od dolaska u Grad Korčulu u kojoj će se održati centralna proslava 80. obljetnice oslobođenja otoka.

Dok je, primjerice,kad je bio pokrovitelj, redovito nazočio ceremonijalu otvorenja Dubrovačkih ljetnih igara, kao uostalom i svi predsjednici prije njega, kad bi se našli u istoj ulozi, Milanović u Korčulu zbog najavljenog prosvjeda dijela tamošnjih braniteljskih udruga očito ne želi doći. No, pokroviteljstvo nad događajem ipak nije otkazao, što zapravo jasno ukazuje kako i dalje istovremeno koketira i s ljevicom i desnicom od kojih priželjkuje glasove na skorašnjim predsjedničkim izborima.

Uvjereni i deklarirani antifašist, kakvim se Zoran Milanović godinama predstavlja, ne bi trebao bježati od prosvjeda dijela branitelja. Od predsjednika Republike, ma tko on u tom trenutku bio, očekuje se da dolaskom u Korčulu pošalje poruke i jednoj i drugoj strani, no Milanović za takav iskorak, dok radi izbornu računicu, očito nije spreman. Najlakše je ne doći i opravdati se neki drugim, „neodgodivim obvezama”, što su iz njegova Ureda i učinili.

Inače, njegove sigurnosne službe prethodnih dana obilazile su otok. Od dolaska je odustao kad je spoznao da dio braniteljskih udruga ide u prosvjed radi crnogorskog KIC pop hora, koji bi u sklopu proslave trebao održati koncert na kojem bi izvodili partizanske pjesme.

Nije Milanović od dolaska u Korčulu odustao jer su službe ocijenile kako bi mu sigurnost bila ugrožena. Odustao je kako se na otoku kojega su od fašista oslobodili partizani, mahom Korčulani i Dalmatinci, ne bi morao svrstati na stranu orgaizatora jer kao deklarirani antifašist Milanović bi trebao braniti pravo antifašističkih udruga da na događaju, čiji su organizatori, nastupi podgorički zbor.

Milanović se inače kao hrvatski predsjednik još prošle godine na Sutjesci poklonio partizanima poginulima u 2. svjetskom ratu, mahom Dalmatincima, nazvavši ih „borcima za slobodu i borcima protiv nacizma i fašizma”. No lako je bilo s četom novinara i fotoreportera marširati Sutjeskom dok tamo nitko ne prosvjeduje.

Dok četiri mjeseca prije izbora Milanović od brojnih skupina s kojima posljednjih pet godina koketira očekuje glasove, kako ih ne bi izgubio na predstojećim izborima, očito je ocijenio kako je Korčulu najbolje zaobići.

Morate Pročitati

spot_imgspot_img