HomeSPORTDonna Vekić u finalu je Olimpijskih igara……..

Donna Vekić u finalu je Olimpijskih igara……..

Carl De Souza/AFP

 

Donino četvrtfinale turnira na OI protiv Ukrajinke Marte Kostjuk bilo je epski dramatično s nizom preokreta, a kako onda opisati novu pobjedu Donne Vekić – vrijednu olimpijske medalje i finala turnira u Parizu? Nevjerojatna mentalna snaga naše heroine bila je ključ uspjeha u jednoj rutinskoj pobjedi u polufinalu turnira na OI tako da Donna nastavlja svoju olimpijsku bajku. Nakon tek nešto više od sat vremena igre pobijedila je Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu sa 6:4, 6:0. U finalu će se za zlato u subotu boriti protiv Kineskinje Qinwen Zheng koja je sa 6:2, 7:5 izbacila prvu igračicu svijet Poljakinju Igu Swiatek. Prva igračica svijeta više nije u turniru, a Doni se otvara put prema zlatu, put od pakla do raja koji će biti itekako trnovit i pun neizvjesnosti.

 

Suvereno.hr

 

Donna je će se boriti za zlato protiv Qinwen koja je porazila prvu nositeljicu i ovo je jednostavno  nevjerojatna  priča iz Pariza. No finale OI nikada nije niti će biti jednostavan posao. Vidjeli smo da je naša draga Osječanka već neko vrijeme u životnoj formi. Dokaz tome je i polufinale Wimbledona koje se vrlo lako moglo ‘produžiti‘ i na finale.

Donna jednostavno briljira u Parizu. Schmiedlovoj je uzela servis pri rezultatu 3:2 i do kraja seta mirno je zadržala svoj. Slovakinja u prvom setu na Donnin servis nijednom nije ‘uhvatila‘ ni izjednačenje. Toliko je dominantna bila naša tenisačica.

Još prije par kola zaključili smo da je ovo Donnin turnir, njezina životna prilika. Igra s nevjerojatnim samopouzdanjem, forhendi sijevaju na sve strane. A ono što je najvažnije, ‘glava‘ je jaka. Najveći dokaz tome u prilog bio je okršaj s Ukrajinkom Martom Kostjuk u četvrtfinalu. Sjetit ćete se kakva je to drama bila, prepuna preokreta, propuštenih ‘break‘ i meč lopti. Ali Donna je pokazala nevjerojatnu mentalnu snagu i uspjela je ‘slomiti‘ Kostjuk.

A tek ono što se zbilo u drugom setu…Bicikl!!!! Slovakinji je dopustila samo sedam poena. I tako sa 6:0 završila priču u polufinalu. S guštom smo odgledali meč na centralnom terenu Philippe Chatrier. Bez ijedne nove sijede u kosi, bez ikakvog stresa. Lavica Donna je u finalu Olimpijskih igara i ima osiguranu medalju. S obzirom na to kako igra u subotu očekujemo samo zlato.

U trenutku kad je završila posljednji poen vani su počele sijevati munje i gromovi. Nevrijeme je bilo u Parizu, ali ispod krova Chatriera dogodila se ‘eksplozija‘ hrvatske radosti. Ni kiša koja prodirala sa strane krova nije spriječila naše navijače u velikom slavlju.

 

 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img