HomeSPORTRafa biranim riječima govorio o Ajdukoviću

Rafa biranim riječima govorio o Ajdukoviću

Rafael Nadal

 

Suvereno.hr 

 

Oporavljam se od niza ozljeda, borim se i mislim da su mečevi kao onaj jučer i danas oni zbog kojih ću sutra biti još malo bolji – rekao je Nadal nakon dvoboja koji je trajao više od dva sata 

Hrvatski tenisač Duje Ajduković poražen je u polufinalu ATP turnira u švedskom Baastadu od bivšeg prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala s 6-4, 3-6, 4-6 nakon dva sata i 13 minuta velike borbe. Ajduković (ATP-130.) je u Švedskoj došao do najvećeg uspjeha u karijeri, ali u polufinalu je nakon velike borbe izgubio od 15 godina starijeg legandarnog Španjolca, koji je tek 261. na ATP listi, dok je zadnje polufinale na Touru igrao prije dvije godine. 

ATP – BASTAD 

 

Mislim da je ovo bio jako težak meč. Duje Ajduković ima jedan od najboljih bekhenda protiv kojih sam ikad igrao. Bilo je jako teško natjerati ga na greške, ali uspio sam i preživio sam. Jako sam sretan što idem u finale. Pobijedio sam u četiri meča zaredom, to je za mene velik uspjeh jer to nisam uspio već skoro dvije godine. Oporavljam se od niza ozljeda, borim se i mislim da su mečevi kao onaj jučer i danas oni zbog kojih ću sutra biti još malo bolji – rekao je Nadal nakon dvoboja koji je trajao više od dva sata. 

Ajduković je u dvoboju imao četiri asa, ali samo 49 posto ubačaja prvoga servisa, dok od šest “break-lopti” na svoje servis nije spasio nijednu. Duje imao 33 winnera, 12 više od Nadala, te 19 neprisiljenih pogrešaka, 11 više od Španjolca. 

Nadal u finalu čeka boljega iz dvoboja Aegentinca Thiaga Tirantea i Portugalca Nuna Borgesa, dok Ajduković odlazi put Umaga gdje će u 1. kolu igrati protiv talijanskog predstavnika Luciana Darderija, 35. tenisača svijeta. 

 

 

 

 

 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img