HomeSPORTŠto se dogodilo francuskoj nogometnoj zvijezdi? "Mbappe više ni ne trenira, kao...

Što se dogodilo francuskoj nogometnoj zvijezdi? “Mbappe više ni ne trenira, kao da ne postoji!”

Feanck Fife/AFP

Suvereno.hr

Kylian Mbappe je dugo vremena bio velika želja Real Madrida, a i on sam je želio obući dres Kraljeva. Sve se to konačno dogodilo, pošto je Francuz odbio novi ugovor u Parizu i kao slobdan igrač dolazi u špansku prijestolnicu.

Real na čelu s predsjednikom Florentinom Perezom ni u jednom trenutku nije odustajo od Mbappea, da bi se na kraju izborio za potpis Francuza. Nakon Eura, gdje nije blistao sa samo jednim golom i ispadanjem u polufinale od Španije, Mbappe će biti predstavljen kao novi igrač Reala, a to bi trebalo biti narednih dana. Zvijezda Parižana vrlo uzbuđen stiže u Real Madrid, a u klubu koji ima rekordnih 15 naslova Lige prvaka također su oduševljeni njegovim potpisom. Ipak, u PSG-u ima mnogo onih koji se nadaju da neće uspjeti.
Ipak, u Madridu nikom nije svejedno nakon onoga što je izjavio francuski novinar Daniel Rolo, koji smatra da Mbappe nije ni približno dobar igrač kao ranije i da se prošlih godinu dana puno toga promijenilo u njegovoj igri.

“Da bismo 2023. govorili o Mbappeu, moramo spomenuti šta mu se dogodilo s PSG-om. Psihički i mentalni masakr. Ne mogu reći hoće li se uspjeti vratiti na pravi put, ne znam. On je taj koji mora odlučiti. Mislim da se njegovo tijelo dosta promijenilo, i to ne na bolje u odnosu na vrijeme kada je bio vrlo brz. Mbappe me uvijek iznenađivao, ali taj igrač više ne postoji. Mbappe je potpuno skrenuo s tračnica, vodio je jadan način života, više se ne fokusira na nogomet, prestao je trenirati” izjavio je Daniel Riolo, novinar RMC Sporta .
Mbappe je zbog silne želje da pređe u Real imao dosta turublentnu prošlu sezonu, te je bio u sukobu sa PSG-om. Bilo je zaista stvari koje nisu išle u prilog Francuzu, ali on je na terenu svejedno blistao i odveo je klub do još jedne duple krune.

Tako je prošle sezone zabio 27 golova i udijelio sedam asistencija na 29 mečeva u Ligi 1, dok je u Ligi prvaka imao učinak od osam golova na 12 mečeva, ali su Parižani ispali od Reala u četvrtfinalu. U Kupu je također Mbappe bio sjajan . osam golova i tri asistencije na šest mečeva. Sigurno je da se u Parizu teško mire sa njegovim gubitkom, pa možda zbog toga sada i dolaze ovakve izjave o tome da je kao igrač potrošen i da u Madridu neće biti ni sjena onoga što je bio prošlih sezona. Bivši svjetski prvak nije stvarno dosta toga pokazao na Euru, ali u Madridu su uvjereni da će biti “zvijer” i da će s njim u napadu ponovo dominirati Španijom i Evropom. Mbappe, koji je u PSG došao iz Monaca 2018. godine za 180 miliona eura, ima veliku želju konačno osvojiti Ligu prvaka i to je jedan od glavnih razloga prelaska u Real, a osim toga, što je svima poznato, on je veliki navijač kraljevskog kluba.

Real će imati izuzetne napadačke opcije jer su ostali i Vinicius i Rodrygo, a mašineriju je pojačao super talentirani Brazilac Endrik, koji ima samo 17 godina i od kojeg se očekuju velike stvari u budućnosti. A Luka Modrić? Prema svemu sudeći, ostaje u Madridu. Bilo bi zaista previše da u ovom trenutku Real ostane bez dvije legende, Tonija Kroosa i Modrića.
Nijemac je odlučio okončati karijeru u 34. godini, a Luka će odigrati najmanje još jednu sezonu u Realu. Iako se Real Madrid nije oglašavao oko Modrića i novog ugovora čini se da je sada jasno gdje će iskusni 38-godišnjak nastupati naredne sezone. Naime, Real Madrid je prije par dana predstavio brojeve igrača za narednu sezonu i u prodaju pustio nove dresove, a iako je broj deset kojeg godinama nosi Modrić bio upražnjen sada više to nije slučaj. Na zvaničnoj stranici kraljevskog kluba u prodaji se pojavio dres s brojem deset, a na istom pisalo je Modrićevo prezime i mnogi su to shvatili kao dokaz da hrvatski veznjak ostaje sigurno u Madridu.

Morate Pročitati

spot_imgspot_img