HomeEU I SVIJETTrumpovi pristaše kreiraju brutalne napade na Kamalu Harris!?

Trumpovi pristaše kreiraju brutalne napade na Kamalu Harris!?

Suvereno.hr/kmk

 

Predizborna kampanja Donalda Trumpa i njegovih republikanskih saveznika pretvorila se u neviđen preventivni politički napad na potpredsjednicu Kamalu Harris, u vrijeme kada neki istaknuti demokrati smatraju da bi baš ona trebala zamijeniti predsjednika Joea Bidena kao kandidatkinja na predsjedničkim izborima u studenome. Nacionalni republikanski kongresni odbor nazvao je Kamalu Harris, glavnom osobom koja potiče Bidena na destruktivno ponašanje, a MAGA Inc, organizacija koja podržava Trumpa, “caricom invazije”, aludirajući da nije zaustavila ulazak ilegalnih migranata u SAD-e.

“Kamala Harris je nekompetentna. Pokazala se kao najslabija, najgora potpredsjednica u povijesti i 100 posto podržava Joea Bidena u svakoj katastrofalnoj politici u posljednje četiri godine”, rekla je Karoline Leavitt, glasnogovornica Trumpove kampanje. Trump je ocrnio Harris u videu snmljenom na golfskom terenu rekavši da je “tako loša, tako patetična”.

Bidenova kampanja je uzvratila na te kritike. “Potpredsjednica Harris je ponosna što prati predsjednika Bidena u utrci”, rekao je Rhyan Lake, glasnogovorik Harris. “Bez obzira što o njoj kažu Trump i njegovi ekstremni saveznici, ona će i dalje braniti rezultate Biden-Harris i nastaviti borbu protiv Donalda Trumpa”.

Napadi na Harris podsjećaju na taktiku kojom se republikanac Trump uspješno riješio Rona DeSantisa, svog republikanskog suparnika, kada je guverner Floride prošle godine ušao utrku za republikansku predsjedničku nominaciju. Ti brutalni napadi na Kamalu Harris, mogu se protumačiti i kao strah Trumpa i Republikanaca od realne mogućnosti da Harris zamjeni Bidena u ulozi kandidatkinje za predsjednicu SAD-a, što bi Trumpu moglo donijeti silne probleme, osobito u svjetlu pravosudnog procesa u kojemu se žena plaćena za šutnju okrenula protiv predsjednika Trumpa. Anketa Reutersa/Ipsosa pokazala je ranije ovoga tjedna je da u slučaju njihova sraza Trump vodi sa samo jednim postotnim bodom, 43 posto prema 42 posto za Harris.

 

Suvereno.hr

Morate Pročitati

spot_imgspot_img