HomeSPORTMatijaž Kek: „Ima još malo Balkana u nama“!

Matijaž Kek: „Ima još malo Balkana u nama“!

U ponedjeljak Slovenci igraju protiv Portugala na stadionu u Frankfurtu

 

Suvereno.hr/kmk

 

Iako u povijesti sa Slovencima nisu baš vladali idilični odnosi, Hrvatima ne preostaje ništa drugo nego navijati za susjednu nam i prijateljsku Sloveniju, koja je na ovom EURU ’24, pokazala zavidnu razinu kvalitete, organizirane igre i nadasve discipline u provođenju taktičkih zamisli izbornika Matijaža Keka. Nije čudo što bi veliki klubovi u Hrvatskoj željeli tog stručnjaka za trenera.

Matjaž Kek odveo je reprezentaciju Slovenije u prvu nokaut fazu nekog velikog natjecanja. U osmini finala njemačkog Eura čeka ih Portugal, bit će to izazov karijere za nekadašnjeg trenera Rijeke, a danas uspješnog izbornika, koji je u dobrom raspoloženju razgovarao za slovenski Sportklub.

– Osjetio sam da su momci spremni za ovo, plasman u osminu finala smatramo kolektivnim uspjehom. Svi su zaslužni, od nogometaša i stručnog stožera, do fizioterapeuta, doktora, ekonomista, cijelog menadžmenta… Čini mi se kao da su momci znali da će se nešto dobro dogoditi, toliko su vjerovali u prolaz da uopće nisu bili šokirani kad smo ga izborili. Nitko nije pakirao kofere prije utakmice s Engleskom – kazao je Kek.

Slovenija je slovila za autsajdera svoje C skupine, koju je osvojila Engleska s pet bodova, a u leđa joj gledaju Danci i Slovenci s tri, dok je Srbija zadnja s dva.
– Imao sam okladu s našim novinarima. Rekao sam im da ih vodim na ručak ako prođemo skupinu, to sam i učinio. Drago mi je da sam ju izgubio, ali u buduće se neću kladiti – poručio je slovenski izbornik u šaljivom tonu.

Kaže i da je bilo jako važno oporaviti se od šoka nakon što su im u drugoj utakmici Srbi zabili za 1:1 u zadnjim trenucima utakmice, a posebno ističe jednu odliku svoje reprezentacije.

– Mi smo prije svega realni, znamo da imamo malu bazu igrača i ne trebamo praviti cirkus kada napravimo nešto dobro, niti tragediju kad dođe do neuspjeha. Zrelost mojih igrača uvijek me iznenadi. Portugal je jedan od najtežih mogućih suparnika, a Slovenija jedno od većih iznenađenja uz Gruziju.

– Svi nas shvaćaju ozbiljno, ima još malo Balkana u nama. Volim jake protivnike i mislim da imamo dosta toga za pokazati, što ste mogli vidjeti i protiv Engleza. Morali su se pomučiti da priđu našem golu – podvukao je Kek, koji kreće u akciju u ponedjeljak na Deutsche Bank Parku u Frankfurtu.

Morate Pročitati

spot_imgspot_img