HomeUNUTARNJA POLITIKAŠto je Dan neovisnosti za HDZ, a što za SDP? 

Što je Dan neovisnosti za HDZ, a što za SDP? 

Foto: Hina 

By :Kazimir 

 

Ponosni smo na sva postignuća nastavljamo graditi Hrvatsku 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a Andrej Plenković u utorak je, povodom Dana neovisnosti, poručio kako ponosni na sva postignuća nastavljamo graditi još razvijeniju i uređeniju Hrvatsku, na dobrobit svih građana. 

“Na Dan neovisnosti prisjećamo se povijesne odluke Hrvatskog sabora donesene 25. lipnja 1991. o pokretanju postupka razdruživanja Hrvatske od ostalih republika u okviru SFRJ. Ponosni na sva postignuća nastavljamo graditi još razvijeniju i uređeniju Hrvatsku, na dobrobit svih građana”, stoji u objavi na platformi X. 

SDP na taj povijesni dan demonstrativno nije glasovao za tu prevažnu odluku Hrvatskog državnog sabora! Nakon burne rasprave i stanke, SDP je amandmanom predložio svoj prijedlog ustavne odluke, koja se od HDZ-ove razlikovala utoliko što je načelno omogućavala udruživanje s državama bivše Jugoslavije koje to žele. Bez ikakve sumnje, na tragu politika Stjepana Mesića i Ivice Račana, ovim konfederalnim prijedlogom SDP je pokazao da je u političkoj biti mentalno komunistička i neojugoslavenska stranka kao stvarna sljednica SKH, koja ne vjeruje u samostalnost i neovisnost Hrvatske, a čini se da je ista ideološka ideja u glavama mnogih ljevičara prisutna i danas. Titoizam isticanje zastava i simbola propalog Titovog režima, na sramotu Hrvatske, a na ponos SDP-a, što viđamo sve češće, zapravo je ključni dokaz da se ljevica u Hrvatskoj nije odrekla konfederalnih ideja iz 1991. Za HDZ, Dan neovisnosti je vjera u Hrvatsku, a za SDP kojim iz sjene vlada Zoran Milanović Dan neovisnosti ne postoji kao što ne postoji ni Dan državnosti. Titov rođendan ili Dan mladosti, za njih je najveći praznik bio i ostao!  

U svojoj objavi Andrej Plenković je zahvalnost izrazio prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i svim hrvatskim braniteljima. 

“Uvijek ćemo biti zahvalni prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svim hrvatskim braniteljima koji su podnijeli najveću žrtvu za slobodu i samostalnost Hrvatske”, poručio je premijer Andrej Plenković-javlja HINA. 

 

Suvereno.hr/kmk 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img