HomeSPORTDežurni kritičari, plaćenici i mrzitelji svakog uspjeha Hrvatske, jedva su dočekali ¨“poraze“...

Dežurni kritičari, plaćenici i mrzitelji svakog uspjeha Hrvatske, jedva su dočekali ¨“poraze“ Vatrenih…… 

Zlatko Dalić i Luka Modrić- čista desetka 

 

Suvereno.hr 

 

Ali, „uzalud vam trud“ svirači, filozofi, analitičari, samozvani sportski znalci i komentatori. Luka Modrić, Zlatko Dalić i naši sjajni nogometni majstori, već su odavno upisani zlatnim slovima u povijest hrvatskog športa, kao i u srca hrvatskog naroda i to više nitko nikada neće moći izbrisati! Ni predsjednik Milanović, ni njegov kundak bivši ministar Jovanović, ni Milanovićev prvi pendrek i „crtač svastike“ na Poljudu bivši ministar Ranko Ostojić! Zbog te poznate, zlokobne, urotničke  povijesti nasrtaja na hrvatski nogomet kao najbolji nacionalni brend kroz Milanovićev politički projekt „isušivanje nogometne močvare“, ni jednom domoljubu koji voli Hrvatsku, ne pada napamet u ovoj osjetljivoj fazi EURA ’24., kada još uvijek imamo šansu proći prvi krug natjecanja, vulgarnim kritikama omalovažavati simbole nacionalnog zajedništva, vjere i domoljublja. Hrvatska se voli, ili ne voli, nema trećeg! U političkom smislu, jer nogomet jest i politika, umjesto isušivanja močvare dogodio se potop Milanovića i njegovih jataka u plitkim i muljevitim potocima „Rijeke pravde! Predzadnji i zadnji izbori pokazali su kako Hrvatska hrvatski diše! 

Svi oni koji kažu i silno sugeriraju da je narod razočaran i frustriran zbog neželjenih rezultata Vatrenih notorno lažu. Na njemačkim stadionima prepunim simbola hrvatstva ja vidim samo domoljublje u dobru ili u zlu, u pobjedi ili u porazu i upravo to domoljublje, vjera i zajedništvo koje su svojim mukotrpnim radom  stvorili Luka Modrić, Zlatko Dalić i svi hrvatski nogometaši zajedno, stajali su glave lijevo liberalne političke opcije u duginim bojama, pa danas mole Boga da Hrvatska izgubi ključnu utakmicu od Italije, kako bi se mogli naslađivati naslovnicama i komentarima punim jala i mržnje! 

Naslovnice su već su spremne, a uvodni komentari odrađeni, kao onomad kada su etički veleizdajnici željno čekali osuđujuću presudu na doživotnu robiju Gotovini i Markaču na čelu s „vođom udruženog zločinačkog poduhvata“ Franjom Tuđmanom. Tada je trebalo odstrijeliti simbole Domovinskog rata i stvaratelje Hrvatske, a danas treba odstrijeliti Luku Modrića i Zlatka Dalića, kao kreatore nacionalnog domoljubnog zajedništva. No, u sportu je sve moguće, lopta je okrugla, a sreća varljiva, pa je lako  moguće da će sudac svirati kraj utakmice Hrvatska-Italija, isto onako kako je Haški sudac Theodor Meron odsvirao kraj političkog  progona Tuđmana i njegovih generala Markača i Gotovine. Eto, to je motiv za susret s Italijom i većeg ne treba! To je poruka izborniku Daliću i kapetanu Modriću! Ne treba sumnjati da će za Hrvatsku svi za jednog, jedan za sve,  pokazati kako se za Domovinu ostavlja srce, duša i zadnja kaplja znoja na terenu!?  Bez obzira na ishod utakmice, ogromna većina nacije nikada se neće odreći sportskih heroja koji su nam donijeli toliko sreće, ponosa i nacionalnog zajedništva. 

Za kraj komentara citirao bih zadnju strofu pjesme „Čista desetka“ posvećene kapetanu Luki Modriću: 

 

„Kad zadnji Sudac odsvira kraj, 

Da mi je mirno poći u raj, 

Da s anđelima legendi toj, 

Zapjevam u boj u boj, 

Za narod svoj u boj u boj“ 

 

 

 

Kazimir Mikašek-Kazo 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img