HomeUNUTARNJA POLITIKANakon još jednog sjajnog rezultata Plenkovića i HDZ-a, slijedi taktički udar na...

Nakon još jednog sjajnog rezultata Plenkovića i HDZ-a, slijedi taktički udar na Pantovčak   

 

Suvereno.hr/kmk 

 

Štetočina s Pantovčaka, kršitelj Ustava Republike Hrvatske i rušitelj međunarodnog ugleda naše Domovine, uvjerljivom pobjedom Andreja Plenkovića i HDZ-a na izborima za Europski parlament, doživio je još jednu tešku političku šamarčinu, a njegova Treća republika nestala je u muljevitom potočiću njegovih „gordih“ Rijeka pravde koje su ličile na tihi državni udar. Andrej Plenković, kao nositelj HDZ-ove liste na ovim izborima osvojio je preko 100 000 preferencijskih glasova, što ga ističe kao narodnog predsjednika omiljenog u puku o čemu sam već pisao. Njegova nazočnost gdje god se pojavio plijenila je pažnju i nadam se da će konačno kojekakvi anketari shvatiti realnost i uvidjeti tko je najpopularniji političar u Hrvatskoj, ali isto toliko popularan,  ugledan i utjecajan i u Europskoj uniji, što je silno važno za svaki segment budućnosti naše domovine.   

Andrej Plenković je preuzimanjem kormila Države 2016. ispunio svoje temeljno obećanje da će promijeniti HDZ i Hrvatsku, što se vidi na svakom koraku i samo zbog te činjenice, zbog toga što mu narod vjeruje, uspio je osvojiti tri mandata zaredom što nije nikome pošlo za rukom i teško da će to bilo tko u budućnosti ponoviti. Pobjeda na izborima za Europski parlament sa sjajnom ekipom poštenih i vrijednih kandidata, samo je dodatna potvrda ovih teza. Kao što je naglasio Ante Đapić, prekaljeni politički veteran, koji je prošao sito i rešeto na bespućima hrvatskih politika, „ Plenković suvereno gazi u Tuđmanovim cipelama“ i državnički završava Tuđmanove vizije, misli i rečenice na ponos svog naroda. Portal suvereno.hr dobio je taj naslov upravo zbog Plenkovića, koji suvereno vlada svim političkim temama na visokoj razini retoričkih vještina, a njegovo fotografsko pamćenje rezultat je izuzetne marljivosti i predanosti radu za opće dobro Hrvatske. Ovdje se ne radi o stvaranju kulta ličnosti, niti o plaćenom oglasu panegiričkog sadržaja, već o istini temeljenoj na mjerljivim rezultatima koji se logikom zdravog razuma pretvaraju u uvjerljive političke pobjede Plenkovića i HDZ-a na dobrobit Hrvatske. Ovdje se radi o iskrenim čestitkama HDZ-u kao narodnim pobjednicima! 

Po mnogim razumnim analitičarima, štetočina i kršitelj Ustava s Pantovčaka, odavno je trebao odstupiti s mjesta predsjednika Republike Hrvatske i Vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske, no čini se da gremiji duboke države uz snažan rusofilski utjecaj nisu skloni toj ideji. Kako se čini, učinit će sve da Zoran Milanović i nadalje ostane na Pantovčaku s kojega u skladu sa svojim predsjedničkim ovlastima značajno utječe na rad i izbor u obavještajnom sustavu, na izbor sudaca Ustavnog suda i na imenovanje veleposlanika Republike Hrvatske. Vlast je slast i toga se teško odriče!  

Oni koji misle da će Milanovića biti lako pobijediti ako se kandidira za drugi mandat mogli bi teško pogriješiti. Ako se sjetimo prvog izbora predsjednika Mesića, koji je na početku kampanje imao podršku od jedva 2%, to bi trebala biti opomena da izbor protukandidata Milanoviću nije mačji kašalj, već stvar ozbiljne i promišljene analitike. Potrebno je analizirati i pitanje je li HDZ-u u ovom dominantnom političkom uzletu potreban isključivo HDZ-ov kandidat, ili postoji mogućnost razmišljati o kandidaturi nekog neovisnog kandidata koji uživa široku intelektualnu i narodnu potporu, a koji će biti spreman na skladnu kohabitaciju s Banskim dvorima, koja se pokazuje kao nužnost za normalno i skladno funkcioniranje ustavno-pravnog poretka Države? Osobito u ozračju ugroza koje nas okružuju! Ukoliko bi se realizirala ideja potpore nezavisnom kandidatu, HDZ bi pokazao svoju veličinu i skromnost,  da nije nužno jednostranačje na svim istaknutim političkim kotama i čini mi se da bi takav potez bio dobro primljen u narod? O imenima ne bih špekulirao, jer imena se malo pomalo pojavljuju u mainstreamu, kao moguća rješenja, ili kao intrigantni spinovi za zabavu naroda. Juriš na Pantovčak nakon HDZ-ovih trijumfalnih pobjeda ipak neće biti lako pretvoriti u pobjedu, jer to je krajem godine potpuno nova politička bitka sa svojim posebnim specifičnostima. Baš zbog tih specifičnost, kada je malo tko vjerovao da će Kolinda Grabar Kitarović izgubiti Pantovčak, upravo se to dogodila na sramotu Hrvatske! Ne ponovilo se! 

 

Kazimir Mikašek-Kazo 

 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img