HomeUNUTARNJA POLITIKAZa koga su Hrvati genocidan narod zbog Jasenovca? 

Za koga su Hrvati genocidan narod zbog Jasenovca? 

Obuljen Koržinek: Raspravu oko Jasenovca treba prepustiti povjesničarima 

 

Kada ministrica Nina Obuljen Koržinek kaže da ta rasprava o Jasenovcu treba ostati u okviru povjesničara, onda je apsolutno u pravu. Dr. Franjo Tuđman, kao povijesni znanstvenik pišući o Jasenovcu utvrdio cca. 68 000 žrtava Jasenovca i okolo, a s njim se složio i povjesničar Žerjavić. 

 

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo 

Suvereno.hr 

 

Ivica Kukavica (DP) zatražio je reviziju rada Ministarstva kulture i ministrice Obuljen Koržinek zbog njezine podrške Upravnom vijeću Javne ustanove Spomen područje Jasenovac te je upozorio da je to Upravno vijeće napravilo “skandalozne propuste u radu”. 

Kukavica smatra da je stav Ministarstva, kao i onaj Upravnog vijeća JUSP-a Jasenovac, duboko zatrovan narativima koje propagiraju SDSS te pojedini povjesničari koji koordiniraju stavove s tom političkom strankom.  

Ivica Kukavica navodi da bi “ministrica bi trebala znati kako je jugoslavenski i velikosrpski režim koristeći se tezama o genocidnim Hrvatima i 700.000 stradalih u Jasenovcu desetljećima Hrvate držao u pokornosti negirajući im, kao genocidnom narodu, pravo na državu”. 

Kolega nije dobro pročitao moju izjavu

F

Ministrica je rekla da nema tu što posebno komentirati jer ima dojam da “kolega nije dobro pročitao njezinu izjavu” te poručila da ta rasprava o Jasenovcu treba ostati u okviru povjesničara. 

Ivica Kukavica u svojoj populističkoj izjavi „….kako je jugoslavenski i velikosrpski režim koristeći se tezama o genocidnim Hrvatima i 700.000 stradalih u Jasenovcu desetljećima Hrvate držao u pokornosti negirajući im, kao genocidnom narodu, pravo na državu”, iznio potpuno znanstveno neutemeljenu tezu. Od 1945. do 1991. „Hrvatima kao genocidnom narodu“ nitko nije negirao pravo na državu, jer tih 45 godina Titove vladavine Hrvati nisu ni tražili svoju državu niti su državu pokušali tražiti. To se nije dogodilo čak ni 1971. u vrijeme Hrvatskog proljeća, čiji su glavni zahtjevi bili ekonomske i financijske naravi, odnosno ravnopravnijeg monetarnog sustava i podjela deviza zarađenih na hrvatskom Jadranu. („Hrvatska lisnica u hrvatskom džepu). Dakle, nitko nije tražio državu, već pravedniji status SRH unutar SFRJ.  

Volja međunarodne zajednice 1945. bila je nastanak i opstanak Jugoslavije i to nema baš nikakve sveze s navodnom hrvatskom genocidnošću. A da nema sveze s hrvatskom genocidnošću dokaz je međunarodno priznanje Republike Hrvatske, koje se gle čuda dogodilo unatoč postojanju Jasenovca i unatoč povijesnoj činjenici o postojanju NDH. Gle čuda, danas Republika Hrvatska unatoč tim činjenicama postojanja Jasenovca i NDH, uživa najveći međunarodni ugled u svijetu i nikoga nije briga ni za NDH niti za Jasenovac. Za međunarodnu zajednicu te teme ne postoje i to je ono što je najbitnije i najvažnije za svakog razumnog Hrvata i za budućnost Hrvatske.  

Osim toga Jasenovac i NDH nikada na međunarodnim sudištima (Nurnberg) nisu osuđeni za genocid, već naprotiv, u procesu protiv NDH, Pavelić je ekskulpiran od odgovornosti za Jasenovac, jer je sud smatrao i zaključio da je NDH bila kvislinška država pod potpunom kontrolom Hitlera. Koliko znam Ante Pavelić na međunarodnim instancama nije nikada osuđen kao ratni zločinac, a kamoli za genocid! Zašto? Pa valjda zato što to nije bio, ili nije bilo dokaza? 

Kada ministrica Nina Obuljen Koržinek kaže da ta rasprava o Jasenovcu treba ostati u okviru povjesničara, onda je apsolutno u pravu. Dr. Franjo Tuđman, kao povijesni znanstvenik pišući o Jasenovcu utvrdio oko 68 000 žrtava Jasenovca i okolo, a s njim se složio i povjesničar Žerjavić. Dakle tko želi prekopavati Jasenovac, morat će prvo „prekopati“ Tuđmana, a to neće biti ni malo lak zadatak činiti istinskom vizionaru Hrvatske. Zar netko stvarno misli da je Franjo Tuđman bio bedak koji nije znao što radi, što piše i zašto to piše? Za dobro, ili loše budućoj Hrvatskoj koju je vizionarski sanjao? 

Za koga su Hrvati genocidan narod? Pa naravno za Srbe i to ćemo uvijek biti, taman da se oko Jasenovca okupi najbolja međunarodna povijesna forenzika. Kada bi ustanovili da u Jasenovcu nije ubijen baš nitko, što je nemoguća misije, ili da je ubijeno 1000-2000 ljudi, zar netko stvarno misli da bi Srbi kazali „izvinite komšije“, ili bi sasuli drvlje i kamenje i nadalje tupili svoje. Dakle oni koji su na međunarodnom sudu osuđeni za genocid u Srebrenici, baš uvijek do kraja svijeta i vijeka će tupiti da oni nisu genocidni, a Hrvati jesu genocidan narod zbog Jasenovca i NDH! Laž im je u genima Dobrice Ćosića. No konačno, to je njihovo legitimno pravo, jer laganje nije zabranjeno. Znamo li mi istinu o Jasenovcu? Naravno, tko to želi znati zna i to mu je dovoljna satisfakcija pa ako je pametan neće nikada nametati temu koja je zapravo nerješiva! 

Za koga su Hrvati genocidan narod? Pa naravno za Ivicu Kukavicu koji namjerno zbog populizma nasjeda na srpske provokacije, panično to prikazuje kao ozbiljnu prijetnju Hrvatskoj, zbog toga smjenjuje ministricu Obuljen-Koržinek i prikazuje ministricu kao veleizdajnicu, kako bi sebe  prikazao velikom Hrvatinom? Ako ne i najvećim Hrvatom, onda barem većim od Plenkovića i ministrice. Nema Pupovca u vladajućoj većini, ozbiljno se radi na reviziji financiranja Novosti, ali eto uvijek nešto ima!? Tema je Jasenovac! Moš mislit?  

Kako je to moguće ljudi moji? Jasenovac stoji, NDH je bila pa prošla, a mi imamo najveći financijski rejting u povijesti i najveći ugled ikada? Dakle, međunarodnu zajednicu boli briga za te povijesne tlapnje od kojih mnogi domoljubni profiteri u Hrvatskoj jako dobro žive, „desničari“ politički profitiraju, a svi zajedno znaju da će Srbi uvijek o Jasenovcu misliti i govoriti isto. Jao nama, kada bi budućnost Hrvatske ovisila o onome što misle i pričaju Srbi i Ivica Kukavica! 

 

Kazimir Mikašek-Kazo 

 

 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img