HomeUNUTARNJA POLITIKAPostizborni rušilački tsunami očajnih luzera

Postizborni rušilački tsunami očajnih luzera

Tko je Nacionalova „bombašica“ Jelena Lovrić 

 

Kada bilo koje „exkomunističko piskaralo“, ili ideološki zadojeno neojugoslavensko novinarsko pero, među koje svakako spada ono Nacionalove bombašice Jelene Lovrić, brutalno napada HDZ, Andreja Plenkovića i novu vladajuću koaliciju u kojoj je „ustaški Domovinski pokret“ važna karika, tada sa sigurnošću možemo tvrditi da su Nacional i novinarka Jelena Lovrić najbolji odvjetnički tim Hrvatske, Plenkovića i Penave. Jer po čemu je to DP ustaški? Nema dokaza! Ono što ona mrzi i prezire i ono što se njoj u Hrvatskoj ne sviđa, sigurno je najbolje što se Hrvatskoj moglo dogoditi. Dakako, nema dokaza da je Domovinski pokret ustaška stranka, nema dokaza da je u Hrvatskoj bili tko javno veličao Pavelića i NDH, nasuprot dokazima o veličanju zločinca Tita i Jugoslavije recentno na Kumrovačkom derneku! No koga je to briga? Ali ima bezbroj dokaza u Lovrićkinom  CV-u (u nastavku teksta) da je Jelena Lovrić prvorazredno „exskomunističko piskaralo“. Na njenoj jugonostalgičarskoj dosljednosti i principijelnosti, treba joj svakako čestitati, jer ona ne presvlači stare Titove šinjele, a i zašto bi, kada Nacional (kako to gordo nacionalno zvuči), debelo plaća baš takav ideološki novinarski diskurs. Svojevremeno je Denis Latin  objavio ‘platnu listu’ novinara Europapress holdinga, po kojoj su mjesečna primanja Jelene Lovrić bila nešto veća od 62 tisuće kuna. Dakle imala je tri puta veću plaću nego premijer Plenković danas. 

Zapravo je ključno pitanje tko plaća Nacionalu, da bi Jelena dobila svoju plaću za spin tekstove poput zadnjeg? Kao što je Jelena Lovrić u svojoj dugoj i plodonosnoj novinarskoj karijeri strasno napadala i sprdala se s predsjednikom Tuđmanom, Kolindom Grabar Kitarović i Karamarkom, danas se okomila na Plenkovića i njegovu ideološku transformaciju. Kao klizi udesno!? Do jučer je Plenković bio komunjara, udbaško gojenče, sin vojne lekarke, drugi Bakarić, proizvod zrinjevačkog inkubatora, Bruxellski ćato, a gle danas je i on valjda „ustaša“ zbog pragmatične koalicije s „ustaškim“ Domovinskim pokretom. On je vjerojatno i zadojeni „klerikalni crnomantijaš“, jer eto kamere su ga uhvatile na prvoj pričesti svog sina Maria, kao što su ga nekoliko puta uhvatili kako prakticira katoličku vjeru primanjem pričesti u vrijeme svete mise.  „Izdao ih je“, jer su mislili da je njihov i to mu Nacionalovo i Lovričkino jato neće nikada oprostiti. Izdao ih je, jer se drznuo dilanje informacija medijima iz tajnih pravosudnih postupaka proglasiti nezakonitim kaznenim djelima. Ne za novinare, već za dilere! To je neoprostivi grijeh „diktatora“ Andreja Plenkovića, jer ako prestanu curiti informacije iz tajnih istraga, nestat će politički motiviranog senzacionalizma i prestat će curenje ogromnih količina opranih para duboke države (čitaj udbe) u anacionalnu grupaciju medija.  

Neoprostiv je Plenkovićev grijeh i imenovanja suca  Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika, jer em je poništio presudu Stepincu, odradio izručenje Perkovića i Mustača i pošteno osudio Sanadera, a sada će upravo on imati moć kontrolirati senzacionalno curenje podataka iz tajnih istraga, čime će zapravo udariti po lisnici i Nacional i Jelenu Lovrić i Zrinku Vrabec Mojzeš i Orhideju Gauru, a posebno Berislava Jelinića. Oni ne žive od naklade, oni navodno žive od političkog reketa! Ma kakva korupcija, ma kakvo ustaštvo, ma kakvo skretanje Hrvatske udesno, uvijek su bitne pare koje određuju ideološka stajališta i uvijek su pare iznad svake politike!   

Tko je prijetio bombom Nacionalu i njegovom uredništvu? 

 Vjerojatno nećemo nikada doznati, kao što nismo nikada doznali tko je nacrtao „svastiku“ na Poljudu? Možda su „isušivači nogometne močvare“ na čelu s Milanovićem i ministrom Jovanovićem ponovo uključili šesto čulo pa im je sinula lukava ideja kako rušiti Plenkovića nakon po treći put dobivenih parlamentarnih izbora? 

Ovo se pretvorilo u postizborni tsunami očajnih luzera! 

Nikoga ne bi trebalo iznenaditi da je senzacionalno prijeteće pismo Nacionalu proizvod baš te kuhinje i Nacionalovih spin doktora, upravo zato što za to prijeteće pismo Jelena Lovrić implicite optužuje politike Andreja Plenkovića? Koliko ja znam, još nitko nije kalašnjikovom pucao po Nacionalu, ni ne će, ali po Banskim dvorima u kojima stoluje Plenković bome jeste. Čudi me da medijski mega spin doktori već nisu optužili Plenkovića da je on naručio i platio nesretnog Bezuku i kupio mu kalašnjikov da od sebe napravi žrtvu, kao što Nacional od sebe stvara  žrtvu navodnim prijetećim pismom. Morbidna je Lovrićkina usporedba, ovog vjerojatno fabriciranog slučaja prijetnji, sa slučajem nesretnih Pukanića i Franjića, jer mafijaške okolnosti njihove likvidacije javnosti su jasne kao dan! Pa nije valjda vrag, da se i Berislav upetljao u šverc cigareta i cocaina? Ma ne! Njemu je čini se dovoljno dilanje tajnih istražnih dokumenata! 

Ako imate dobar želudac, pročitajte dio profesionalnog životopisa Jelene Lovrić, pa se sjetite već otrcane fraze da nije važno što piše, nego tko to piše! Sve će vam biti jasno! Ključno je pitanje gdje je u njezinim djelima po kojima prepoznajemo ljude, Hrvatska? A gdje je Hrvatska u djelima Andreja Plenkovića? Neusporedivo! 

 

Kazimir Mikašek-Kazo 

 

Tko je Nacionalova „bombašica“ Jelena Lovrić 

 Jelena Lovrić 

 

Jelena Lovrić rođena je 27. siječnja 1948. godine (76) u Lukavcu (Bosna i Hercegovina). Nakon završene gimnazije u Tuzli upisuje Filozofski fakultet (jugoslavenska i komparativna književnost) i Fakultet političkih znanosti (jednogodišnji studij novinarstva, 1970./71.) u Zagrebu. Godine 1971. zaposlila se u Vjesnikovoj kući, najprije u dnevniku Vjesnik, od 1973. u VUS-u do njegova ukidanja (1977.). 

Nakon propasti Vjesnika početkom 1990-ih, komentatorica je Slobodne Dalmacije, Feral Tribunea i Novoga lista. 

Jedna je od utemeljiteljica brzo propalog Pečata i magazina Feral Tribune (u taj je posao uložila vlastiti novac). Feral Tribune za vrijeme Domovinskog rata ismijavao je domoljublje, rugao se predsjedniku Tuđmanu, a u jeku velikosrpske agresije na Hrvatsku objavljivao je fotomontaže zagrljenih Tuđmana i Miloševića.  

Prema podatcima lista Komunist, XI. Kongres Saveza komunista Hrvatske završio je izborom 75 članova Centralnog komiteta, među kojima je bila i Jelena Lovrić. Miroslav Lazanski, čovjek od povjerenja generala Veljka Kadijevića, koji je kao novinar tjednika  Danas napustio Hrvatsku i otišao služiti u Srbiju,  svjedoči da mu je Jelena Lovrić u svibnju 1991., dakle uoči donošenja odluke o samostalnosti Hrvatske, rekla: ‘Kada će već jednom ta tvoja JNA da izvrši puč i ode ovo sve dođavola pa i mi.’ Bacanje cvijeća na tenkove JNA! 

Od tada Jelena Lovrić sustavno napada dr. Franju Tuđmana i njegovo djelo, Domovinski rat i branitelje, tako da nisu bili pošteđeni ni vukovarski branitelji u novoj velikosrpskoj agresiji. „Baš kao što su svojevremeno četnici kao instrument JNA za raspirivanjem srpske pobune  nasrnuli na Hrvatsku postavljajući balvane po prometnicama, tako danas samozvani stožeraši skidajući dvojezične ploče napadaju institucije hrvatske države“, izjednačila je novinarka Stožer za obranu hrvatskog Vukovara s balvan-revolucijom te ih podrugljivo nazvala harambašama, napisao je prof. dr. Zdravko Tomac.  

Feral Tribune – projekt ideološko-pamfletskog biltena zagovornika propale Jugoslavije 

U Feral Tribuneu koji je njegovao tu divnu Jugoslaviju, prešućivao komunističke zločine, prikrivao totalitarnu narav komunističke Jugoslavije, redovito podsjećao na hrvatsku fašističku prošlost, sve segmente hrvatskog društva prikazivao kao korumpirane i kriminalom premrežene, uz interpretacije novije hrvatske povijesti po obrascu podijeljene krivnje za raspad Jugoslavije, a Franju Tuđmana i Slobodana Miloševića kao glavne i podjednako odgovorne, Jelena Lovrić uvodom u jedan intervju optužuje Hrvatsku za pokušaj stvaranja Velike Hrvatske koji “podrazumijeva imperijalne namjere i hegemonistički odnos prema drugim narodima. Ukratko, Hrvatska bi mogla postati imitacija Srbije: Svi Hrvati u jednoj državi! Dakle Hrvatska je kriva za velikosrpsku agresiju! 

Sotonizacija dr. Franje Tuđmana – detuđmanizacija 

“Nakon Tuđmanove smrti i dolaska na vlast Stipe Mesića i SDP-ove koalicije počeo je proces sotonizacije Franje Tuđmana, takozvana detuđmanizacija. Istodobno je išao i proces kriminalizacije Domovinskoga rata, a perjanica sotonizacije Franje Tuđmana bila je novinarka Jelena Lovrić „, napisao je dr. Zdravko Tomac za Vijenac iz lipnja 2015. Jelena  

Lovrić snažno se protivila legitimnom referendumu o braku 

Čitatelje Lovrić upozorava da ju fraze referendumske inicijative neodoljivo podsjećaju na devedesete, da taj referendum nije afirmativan, nego je diskriminatoran, optužuje Crkvu jer podržava inicijativu, naglašava da je “referendumska inicijativa suspektna i neprihvatljiva jer u Hrvatskoj raspiruje atmosferu bespoštednog ideološkog rata  

“U Hrvatskoj jača Nova desnica – gora i opasnija od one prije deset godine ističe Lovrićka. . Premda se činilo da bi mu stranka mogla jahati na valu već poznatih konzervativnih, antimanjinskih referendumskih inicijativa, Tomislav Karamarko zapravo je u velikim problemima“. 

„Crkva je suportirala referendum o braku, baš kao i antimanjinski. Dok se njezin angažman u prvom slučaju još može razumjeti, jer je riječ o svjetonazorskom pitanju, u drugom je posve evidentno riječ o političkim ambicijama. Crkva u Hrvatskoj sve više djeluje kao politička organizacija, a ne vjerska zajednica.” 

„Monstrum koji će ih sve zbrisati” i ubacuje u kolumnu svog omiljenog negativca Tuđmana “Prvi hrvatski predsjednik, na liniji nekadašnjih velikih antiklerikalnih hrvatskih narodnih vođa, od Stjepana Radića nadalje, nije dao da mu popovi vode politiku. Danas se desnica jako klerikalizirala. Razlika u odnosu na devedesete može se naći i u činjenici da su mlade generacije, odrasle u posljednjih dvadesetak godina, konzervativnije i netolerantnije od svojih očeva. Najvažnija distinkcija: ljuta je desnica nekad ipak bila pod kontrolom, danas nema nikoga tko bi ih povampirene mogao zaustaviti. Tuđman je svoje jastrebove hranio, ali i držao podrezanih krila.  

Stigmatizacija hrvatskih branitelja 

“Veteranska populacija morala bi biti svjesna da je svojim mirovinama i drugim pravima već privilegirana u društvu” grdila je Lovrić hrvatske branitelje u članku pod naslovom Branitelji brane samo svoj financijski status. 

Branitelji već uživaju status države u državi i po svojim pravima. Možda oko 25.000 kuna mjesečnih primanja za Đuru Glogoškog i njegovo ratno stradanje nije previše, ali je 1200 kuna naknade za civilne invalide daleko premalo”, moralizirala je Lovrićeva, a na što su branitelji odgovorili podsjetivši na Facebook-status Denisa Latina u kojem je objavio ‘platnu listu’ novinara Europapress holdinga, po kojoj su mjesečna primanja Jeleni Lovrić bila nešto veća od 62 tisuće kuna. Dakle imala je tri puta veću plaću nego premijer Plenković danas. Tko je plaćao tu antihrvatsku djelatnost kada je potpuno jasno da ni jedan tjednik, pa ni današnji Nacional ne može opstati na tržištu od naklade, 

Kolumnistica Jelena Lovrić prije  je bila zaposlena u EPH-u Nine Pavića dakle, u press holdingu kojemu je država u predstečajnoj nagodbi, na ime poreza i ostalih obaveza prema državi, oprostila 600 milijuna kuna. Eto odakle basnoslovne plaća antihrvatskim novinarima.  

Ljutila se Jelena na “izmišljanje Jugoslavena” te stala u obranu Bojana Glavaševića tijekom braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66 predbacujući prosvjednicima da je “krajnje monstruozno da sina legendarnog Siniše Glavaševića optužuju za izjednačavanje žrtve i agresora te prozivaju za čak četničke inspiracije.” 

Međutim, monstruozno ponašanje ministra Matića i Glavaševića, javnost je imala prilike upoznati objavom snimaka s kolegija iz Ministarstva branitelja pod vodstvom Predraga Matića u kojima Bojan Glavašević na spomen ubijenih branitelja HV-a tijekom razgovora o masovnoj grobnici umire od smijeha uz „ratatarata, dodaj još jednog da bude masovna grobnica po propisu!“ 

O  ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću 

Zlatko Hasanbegović potpuno je u pravu kad govori o velikoj podvali. Ali nije podvala otkriće kako je u mladosti s jaranima, među ostalima i s notornim Bujancem, slikom i tekstom znao pozirati u ustaškim publikacijama. Teška je podvala njegovo postavljanje za ministra. Odgovornost je, dakle, na onima koji su čovjeka suspektne prošlosti i dubioznih uvjerenja instalirali u Vladu. A to nikako nije premijer Tihomir Orešković. 

Optužuje tako Lovrićka tadašnjeg  ministra kulture Hasanbegovića za relativizaciju antifašističkog pokreta, problematična politička uvjerenja, a Karamarkovo kadroviranje prikazuje kao tešku podvalu cijeloj državi zbog koje se Hrvatska “po inozemnim medijima opet počela povlačiti kao zemlja sklona povratku u fašističke devijacije iz svoje prošlosti.” Eto kako se Lovrićka brižno zalagala za međunarodni položaj Hrvatske? 

Suvereno.hr/kmk 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img