HomeDOMOVINAIdeološka bura u hrvatskim Jasenicama 

Ideološka bura u hrvatskim Jasenicama 

Suvereno.hr 

1

Na slici u sredini je nagrađeni novinar Hrvoje Šimičević. Uz njega su dvije sestre Vulić. Desna se zove Marija i ona je u Zagrebu aktivni član MOŽEMO, a lijeva radi u 24 sata na takozvanim  novim platformama. Ona je čini se u nekakvoj ljubavnoj vezi sa novinarom Klauškim. 

Što bi se kazalo; u srcu Hrvatska, na majici petokraka „zvezda“, a na zidu drug Tito. To je Bura!!! 

 

 Piše: Kazimir Mikašek-Kazo 

 

 2

Nakon što je na Facebook stranici Nezavisne liste grupe birača Bura objavljena čestitka novinaru SNV-ovih Novosti i predsjedniku Novinarskog vijeća časti, Hrvoju Šimičeviću, kojega je prije nekoliko dana Hrvatsko novinarsko društvo notornog Hrvoja Zovka odlikovalo za istraživačko i pisano novinarstvo, načelnik Općine Jasenice, nezavisni Stipe Vulić, ogradio se od nametanja ideoloških i političkih stavova potaknutih objavom koja je među mještanima izazvala oštre reakcije. 

Kako objašnjava općinski načelnik Vulić, nezavisna lista Bura (SDP, MOŽEMO, MOST), koja je na prošlim lokalnim izborima u Jasenicama preuzela vlast od HDZ-ovog Martina Baričevića, okupljena je, kako kažu, bez ikakvog ideološkog predznaka, jer im je glavni motiv za politički angažman bila prvenstveno dobrobit lokalne zajednice. Ni ne čudi stoga da je Bura okupila ljude s različitih dijelova političkog spektra. 

Ovdje na primjeru jedne male hrvatske lokalne zajednice Jasenice, zapravo možemo vidjeti pilot projekt ideološkog moratorija Nine Raspudića, kao jedini mogući model za rušenje HDZ-a! To im je jednom uspjelo na lokalnim izborima u Jasenicama, no na nacionalnoj razini, na parlamentarnim izborima 2024. ideološki moratorij što ga glumi načelnik Vulić doživio je potpuni krah. Ako se načelnik Jasenica Vulić želi ograditi od lijevo-liberalno-genderističkog ideološkog habitusa, ako se želi ograditi od toga da kao politička prostitutka može sa svakim leći samo radi rušenja HDZ-a, morao bi se javno odreći Hrvoja Zovka, novinara Hrvoja Šimičevića, „crvene zvezde“ na njegovoj majici i u srcu, Titove slike na zidu, a bome i svojih sestara i drugih članova i članica Jasenovačke Bure. Dakako, kada bi se odrekao toga odrekao bi se i Bure i vlasti koja je toliko slatka!? Načelniku Vuliću najbolji odgovor su dali mještani Jasenica, pravog povijesno poznatog hrvatskog mjesta, a Bura kao bura, dođe naglo, udari jako i nakon toga prođe kao da je nije ni bilo. Sada kada su maske do kraja pale, kada nam je Bura razbistrila um, na slijedećim lokalnim izborima 2025. Jasenice treba vratiti u krilo majčice Hrvatske.  

 

Kazimir Mikašek-Kazo 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img