HomeUNUTARNJA POLITIKAImamo Vladu! Imamo Hrvatsku! 

Imamo Vladu! Imamo Hrvatsku! 

Bi li više voljeli da vladaju „Milanovićevih 11“, ili HDZ i DP s partnerima? 

……Zbog svega navedenog u svojim analizama prateći recentne predizborne događaje, tvrdio sam, a i danas tvrdim, da su parlamentarni izbori 2024. bili najznačajniji izbori u povijesti naše Domovine, a HDZ-ova uvjerljiva relativna pobjeda i koalicija s Domovinskim pokretom, u političkom i diplomatskom smislu usporediv je s „Olujom“…  

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo 

Mnoge Hrvatice i Hrvati još uvijek nisu potpuno svjesni što bi nam se dogodilo da su kojim slučajem Hrvatsku preuzeli „Milanovićevih 11“. Hrvatska bi doslovno bila puštena niz bujicu „Rijeke pravde“, na valovima Milanovićevog kršenja Ustava u nekoj imaginarnoj Trećoj republici, za koju samo on zna kakva bi bila ta nova politička (umo)tvorevina. Milanovićevo kršenje Ustava Republike Hrvatske, nepoštivanje uljuđenih protokolarnih obveza, potpuna samoizolacija u kontekstu vanjskopolitičkih tema, neizvršavanje predsjedničkih ovlasti kao sukreatora vanjskih politika, otvoreno rusofilstvo zbog čega je u međunarodnoj zajednici neformalno proglašen personom non grata, njegova bliskost s ruskim oligarsima, vulgaran vokabular čime je totalno srozao javni diskurs i odveo ga u zadimljeni ambijent birtaških tračeva i psovki, čime je u društvu otvorio Pandorinu kutiju mržnje, netrpeljivosti, nasilja i terorizma, sve to dakle, trebala bi biti politička i ideološka podloga za neku sretniju Treću Republiku, u kojoj bi Milanović bio predsjednik, premijer, a možda i neki novi kralj svih Hrvata!? Urotničko rušenje Andreja Plenkovića i nestanak HDZ-a s političke scene Hrvatske, što su javno tražili „Milanovićevih 11“ na Markovom trgu, bile su osnovne pretpostavke za razorne političke promjene u našoj Domovini, a na taj modus operandi zbog svojih partitokratskih interesa nasjeli su nažalost i mnogi čestiti Hrvati iz čestitih stranaka. 

Zbog svega navedenog u svojim analizama prateći recentne predizborne događaje, tvrdio sam, a i danas tvrdim, da su parlamentarni izbori 2024. bili najznačajniji izbori u našoj Domovini, a HDZ-ova relativna pobjeda i koalicija s Domovinskim pokretom događaj je usporediv s „Olujom“ u političkom i diplomatskom smislu.  

Zbog svega toga, svaki razuman Hrvat, od srca treba čestitati HDZ-u i Domovinskom pokretu što su nakon teških predizbornih iskušenja u ozračju međusobnih napada, našli taj trunak hrvatstva, kompromisa i razuma, kako bi jednim iskrenim domoljubnim zajedništvom od političkog centra prema desno, stvorili novi ambijent optimizma na putu prema još boljoj, važnijoj i snažnijoj Domovini, kojom će se moći ponositi svaki Hrvat na svijetu. Brutalni napadi poraženih Milanovićevih jataka na ovo novo domoljubno zajedništvo, koji dolaze iz Mosta, Možemo i SDP-a, zapravo su vrhunski dokaz da su HDZ i Domovinski pokret na pravoj strani povijesti i to je model na kojemu se Hrvatska kao većinska kršćansko demokratska država može i mora dugoročno razvijati i rasti iz godine u godinu. Gubitnici na čelu sa Zoranom Milanovićem imaju se pravo buniti, ali u svakom Hrvatu treba se stvoriti bunt srca i uma od same pomisli da su takvi gubitnici mogli preuzeti Hrvatsku i odvesti nas pred vrata pakla! Hrvatska je na dobrom putu, i zato moram kazati! Imamo Vladu! Imamo Hrvatsku! 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img