HomeUNUTARNJA POLITIKA'Pobjednički tim na okupu' 

‘Pobjednički tim na okupu’ 

Suvereno.hr/kmk 

Na društvenim mrežama javio se ministar Oleg Butković te objavio novu fotografiju s omiljenom  kravom Milovom koju je kao maskotu koristio tijekom predizborne kampanje za napade na neomiljenog predsjednika Zorana Milanovića. 

“Prva opuštena nedjelja, nakon vrlo dinamične kampanje. U zaleđu Novog Vinodolskog, pobjednički tim na okupu. Nadam se da smo uspjeli kampanju učiniti zanimljivom i prepoznatljivom. Hvala vam svima na potpori i na 19.646 preferencijalnih glasova”, napisao je Butković. 

Podijelio je i fotografiju na kojoj se nalazi i već spomenuta krava Milova. Podsjetimo, Butković je u kampanji često koristio kravu za napade na Milanovića od kojeg je opetovano tražio odgovor na pitanje o tajnovitom sastanku na Braču. Riječ je o slučaju trgovine utjecajem u kojem je on osobno (predsjednik, op.a.) tražio od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku, ŽeljkuRunji. 

Runja je, naime, pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom. Butković je javno pitao predsjednika što je dobio zauzvrat za taj angažman, ali odgovor nikada nije došao. 

 Veze s Rusijom 

 Runje je, također, prijavljen za bespravnu gradnju na pomorskom dobru jer ima kuću u Bobovišću na otoku Braču. Tamo je, naime, prošlog ljeta boravio i predsjednik Milanović koji je tamo doveo i bivšu mađarsku predsjednicu. 

Milanovića se tako često proziva na vezu s Rusijom, a tvrdilo se i da je kao lobist radio za interes pokušaja Rosneftovog preuzimanja INA-e. Naime, ruski veleposlanik potvrdio je kako je ruska tvrtka zainteresirana za preuzimanje INA-e, što je posebno bitno jer je Rosnjeft u većinskom vlasništvu ruske države. 

Butković pitao Milanovića gdje je: ‘Što kaže rođak na rezultat?’ 

Jedna od najbitnijih poveznica između ruske kompanije i Hrvatske je Sinjanin Željko Runje. Smatra se jednim od najbližih suradnika moćnog glavnog izvršnog direktora Rosnjefta Igora Sečina, kojeg također smatraju jednim od najutjecajnijih Putinovih suradnika i biznismena u Rusiji. 

 Evo što bi krava Milova poručila Milanoviću 

milova

„Zorane, kada ćeš dati ostavku i povući se u zasluženu političku mirovinu? Misliš li ti doista da su krave glupe i da ne znaju odgovore na pitanja na koja uporne ne želiš dati odgovor? Misliš li da su krave glupe i nepismene, pa ne znaju što je kršenje Ustava, što je trgovina političkim utjecajem, tko je rusofil a tko nije, što je korupcija i druženje s onima koji bespravno grade na našoj obali i otocima i s onima koji brojačem novca određuju koliko kome ide? Mukni Zorane i daj ostavku, jer jedino tako možeš spasiti i ono malo obraza kojega ustvari ni nemaš! U protivnom ćeš završiti do grla u mojoj balegi“! 

 

Suvereno.hr 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img