HomeUNUTARNJA POLITIKAKršitelj Ustava i zakona, najbolji je promotor HDZ-a! 

Kršitelj Ustava i zakona, najbolji je promotor HDZ-a! 

Vrijeme mu curi kao pijesak u šakama i vrlo brzo ćemo vidjeti strmoglavi pad najgoreg premijera i još goreg predsjednika u čitavoj povijesti Hrvatske. „Rijeke pravde“ odvest će ga u kanalizaciju, a umjesto „HOS-ove“ nadgrobne ploče, upravo on će završiti na hrvatskom povijesnom smetlištu. 

 suvereno.hr 

 Nakon ovog zadnjeg, očajničkog poteza predsjednika na odlasku da se protuustavno na najgrublji način uključi u predizbornu kampanju na strani ujedinjene lijevo-desne oporbe, svakoj je budali jasno da na svijetu ne postoji bolji i jeftiniji PR promotor za opću mobilizaciju HDZ-ovog biračkog tijela. HDZ je pojavom rusofila u kampanji uštedio silne novce dokazivati tko je „good guy“, a tko „bad guy“, a taj „bad guy“ će na birališta dovesti i onog zadnjeg HDZ-ovog simpatizera koji je namjeravao čekat pobjedničke izborne rezultate u toplini svog doma. Rezultati predsjedničkog protuustavnog političkog aktivizma vidljivi su na HDZ-ovom skupovima diljem Hrvatske na kojima vlada pravo referendumsko i domoljubno ozračje. S druge strane gledamo očajnu pustoš na koju nailazi Peđa Grbin premijerski kandidat koji to više nije. 

 „Rijeke pravde“ na čelu s predsjednikom na odlasku polako ali sigurno zajedno s njim odlaze u kanalizaciju, a ovaj luzerski predizborni potez rusofila s Pantovčaka u sebi sadrži patološki strah od onog trenutka kada bude prisiljen pogledati Andreju Plenkoviću u oči i  uručiti mu mandat za sastavljanje nove saborske većine. Ne zna se čega se Putinofil više boji; ministra Butkovića, njegove kravice Milove, ili novog Glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića koji mu ne da mirno spavati?  Ono što se zasigurno zna jest činjenica da više neće biti ni predsjednik, a još manje premijer Hrvatske, a pravi šok će doživjeti tek tada kada ostane bez predsjedničkog imuniteta koji ga za sada debelo štiti od pravosudnog progona. Kada ostane bez imuniteta i utjecaja na obavještajni sustav u Hrvatskoj naći će se na optuženičkoj klupi, ako ni zbog čega drugoga onda zbog silnih laži, uvrjeda i kleveta, kao najveći širitelj govora mržnje i etički zagađivač političkog i javnog prostora. Diktator, koji bi u svom prvom potezu smijenio legitimno izabranog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića i ukinuo Ustavni sud, za to vjerojatno ima svoje debele razloge, no pravo pitanje je koga bi i kako bi on tada „demokratski“ postavio na te važne funkcije? Ili možda ne bi ništa dirao, jer su njegove moguće kaznene suspekcije negdje debelo na dnu ladica Bajićevog i Cvitanovog odvjetništva? 

Vrijeme mu curi kao pijesak u šakama i vrlo brzo ćemo vidjeti strmoglavi pad najgoreg premijera i još goreg predsjednika u čitavoj povijesti Hrvatske. „Rijeke pravde“ odvest će ga u kanalizaciju, a umjesto „HOS-ove“ nadgrobne ploče, upravo on će završiti na hrvatskom povijesnom smetlištu. 

 

Kazimir Mikašek-Kazo  

Morate Pročitati

spot_imgspot_img