HomeUNUTARNJA POLITIKAPlenković komentirao svađu Milanovića i Butkovića pa prozvao i DP: 'Ovo moraju...

Plenković komentirao svađu Milanovića i Butkovića pa prozvao i DP: ‘Ovo moraju znati’ 

 

PremijerAndrej Plenkovićsudjelovao je na sastanku između HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera, Hrvatske stranke umirovljenika. 

 

Suvereno.hr/kmk 

 

Odgovarao je i na pitanje o tužbi Rusije protiv europskih država zbog sankcija. Plenković kaže da će Hrvatska imati pravni tim i konzultirati se s drugim članicama. “Mislim da je Hrvatska apsolutno u pravu”, kaže. 

Komentirao je Milanovića. “Uopće koncepcija Vlade nacionalnog spasa je kreativna i simpatična ideja, Hrvatskoj sigurno treba Vlada čovjeka koji krši Ustav, koji nam se u vanjsko-političkom smislu htio odgurnuti u potpunosti u ruski zagrljaj i koji bi htio predvoditi tu čudnovatu koaliciju”, kazao je. 

 

“Čovjek koji bi htio predvoditi čudnovatu koaliciju u kojoj ljudi koji podržavaju Možemo, a ovaj tu hoće i Domovinski pokret… Onda ovi iz Možemo moraju znati da ako podržavaju kršitelja Ustava podržavaju i deratifikaciju Istanbulske konvencije. Ili ovi iz Domovinskog pokreta moraju znati da onda podržavaju uvrštavanje pobačaja u Ustav”, kazao je. 

“Pogledajte kakve su to dijametralno suprotne pozicije, siguran sam da Hrvatima treba vlada nacionalnog spasa”, poručio je. “Imamo potpuno izvrnutu tezu čovjeka kojeg sam pobijedio, od tada živi u nekom svom kompleksu. Predlažem mu da odgovori na pitanje koje mu je postavio Butković”, kazao je. 

 

Prozvao ga je da ne bave kršiteljem ustava te da idu prema obnavljaju povjerenja hrvatskih građana “Ja se u ovoj kampanji nemam s kime sučeljavati”, rekao je. 

 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img