HomeUNUTARNJA POLITIKAProf. Josip Jurčević: Tomo Medved je dio veleizdajničke strukture koja vlada Hrvatskom,...

Prof. Josip Jurčević: Tomo Medved je dio veleizdajničke strukture koja vlada Hrvatskom, a čelna mjesta na listi Domovinskog pokreta držimo mi koji nismo kapitulirali poput njega

 

„Nositelj liste Domovinskog pokreta, Prava i pravde, Demokratske Hrvatske seljačke stranke i Zelene liste u VII. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima koji će se održati 17. travnja je povjesničar Josip Jurčević, sveučilišni profesor i istraživač suvremene povijesti, autor brojnih znanstvenih članaka i knjiga, intelektualac, pa i neovisni kandidat za predsjednika Republike 2009. godine kada je dobio 2,74 posto glasova. Rođen je 1951. godine u Studencima kod Imotskog i još u dječačkoj dobi se preselio u Zagreb u kojemu je nastavio živjeti. Sada se bori za naklonost birača na području koje obuhvaća Sisačko-moslavačku županiju, Karlovačku, Ličko-senjsku te dio Primorsko-goranske, što je povod i razlog za razgovor s njime u još jednom – intervjuu iz ciklusa ZOOM POLITIKON“.

 

Komentira: Kazimir Mikašek-Kazo/suvereno.hr

 

Ono što se ne navodi u biografiji znanstvenika prof. Josipa Jurčevića jest činjenica da je svaki njegov dosadašnji politički angažman doživio potpuni neuspjeh što zapravo dokazuje da njegove znanstvene kompetencije koje su u istinu velike, nemaju baš nikakve sveze s umijećem bavljenja politikom. Dakle, ovdje se navodi da je na predsjedničkim izborima osvojio mizernih 2,74 posto glasova što ni jedan pametan čovjek ne bi isticao kao svoju vrlinu. Ono što se ne navodi u njegovoj biografiji, jest činjenica da su sve političke stranke ili grupacije u kojima je on sudjelovao nestale s političke scene, ili su doživjele katastrofalan krah, pa ako ćemo po zakonu velikih brojeva to bi se moglo dogoditi i Domovinskom pokretu baš zato što je Jurčević njihov ugledni nositelj liste. Hrast koji je osnovao prof. Jurčević se raspao kao kula od karata, ili maslačak na vjetru, a sve je kulminiralo fizičkim obračunom! Neće li se to isto valjda dogoditi i Domovinskom pokretu? Vrlo je izvjesno da hoće! Ali ono što je istina jest činjenica da svaki nositelj liste u bilo kojoj stranci raspolaže s pozavidnom svotom eura, a Domovinski pokret sa svojim sponzorima se dokazao kao stranka široke ruke. I Karamarko je navodno dobio ponudu koju bi rijetko tko odbio!

 

Ne mogu iznijeti baš ni jednu pohvalu povjesničaru-znanstveniku prof. Jurčeviću, jer nisam kompetentan, nisam ni povjesničar ni znanstvenik koji se koristi znanstvenim metodama. Samo sam običan politički analitičar i kako je kazao pokojni prof. Zdravko Tomac vrlo dobar novinar.

 

Zanima me dakle, kojim je to znanstveno-povijesnim metodama prof. Jurčević ustanovio da je branitelj i ministar Tomo Medved dio veleizdajničke Plenkovićeve strukture i na koji je to način Medved veleizdao Hrvatsku, a prof. Jurčević nije? Može li se to znanstvenim povijesnim metodama, za koje sam Jurčević kaže da su jedino relevantne uopće dokazati? S toga  bih molio prof. Jurčevića da znanstveno dokaže te teze, jer u suprotnom sam sebe degradira kao znanstvenika i pretvara se u profanog populistu. Sve je legitimno, no ne možeš u jednoj osobi biti i znanstvenik i populista, kao krčmar bez računa!?

 

Običan puk i birači koji uopće ne čitaju, niti razumiju Jurčevićevu povijesnu znanost i znanstvenu metodologiju, zanimaju samo jednostavni dokazi da su Medved i Plenković veleizdajnici, a da je Jurčević pravedan i ispravan domoljub? Bez tih i takvih dokaza sve se pretvara čak u utuživu klevetu, pa umjesto cijenjenog znanstvenika Jurčević bi mogao postati cijenjeni klevetnik i populistički lažljivac, što mu najmanje želim.  Ako je ratifikacija „Istanbulske konvencije“ veleizdaja nacionalnih interesa, molim prof. Jurčevića da to znanstveno dokaže! Kakva se to katastrofa dogodila zbog toga? Ako je polaganje vijenaca mrtvima u Varivodama i Gruborima nacionalna veleizdaja također molim prof. Jurčevića da to znanstveno dokaže. To su dvije osnovne predizborne teze s kojim Jurčević juriša na Medveda i Plenkovića i bilo bi dobro da znanstvenim metodama, jer te metode su kod povjesničara jedine relevantne, dokaže da se radi o nacionalnoj veleizdaji i ogromnoj šteti učinjenoj Domovini!

 

Mi danas imamo Hrvatsku onakvu kakvu imamo i nikada nismo imali onakvu Hrvatsku kakvu sanja prof. Jurčević i zbog te činjenice te dvije Hrvatske, jednu koja je stvarnost i drugu koja je imaginacija, uopće ne možemo uspoređivati. Dakle, ako je Tomo Medved veleizdajnik, ako je Andrej Plenković veleizdajnik, kakvu su to oni Hrvatsku veleizdali? Valjda onu Jurčevićevu, koja nikada nije postojala?

 

Zanimljivo je što prof. Jurčević u svo podužem intervjuu za ZOOM POLITIKON kaže o predsjedniku Milanoviću?

 

https://kaportal.net.hr/zoom-politikon/4439465/josip-jurcevic-tomo-medved-dio-veleizdajnicke-strukture-koja-vlada-hrvatskom-a-celna-mjesta-na-listi-drzimo-mi-koji-nismo-kapitulirali-poput-njega/

 

Biste li ocijenili ulogu predsjednika Republike Zorana Milanovića pozitivnom u ovom izbornom ciklusu?

 

 

„Ne bih jer već dvije godine nije sazvano Vijeće za nacionalnu sigurnost, a s premijerom Andrejom Plenkovićem ima povijest i, ako se sjetimo, taj njihov osobni i partikularni sukob seže u 2016. godinu kada su se održavali parlamentarni izbori. Taj njihov sukob ima psihološke dimenzije, jer su izašli iz istoga gnijezda, onog Mate Granića, osobe koja je počinila najviše štete u Hrvatskoj od 1990-ih do danas. Govori se o “diplomatskoj oluji”, a jasno je na temelju dokumenata da je Granić bio glavni protivnik operacije “Oluja” i da je radio sve da se ona ne dogodi“.

 

Dakle, znanstveno i povijesno je dokazano da se „Oluja“ dogodila, tako da je uloga Mate Granića, bili ona pozitivna ili negativna, u tom kontekstu potpuno irelevantna. Osim toga, Tuđman je izabrao Matu Granića kao svog najbližeg suradnika. No, razumljivo je da prof. Jurčević ovo tvrdi, kao što je bezbroj puta insinuirao da je i Tuđman veleizdajnik i tome sam živi svjedok.

 

Evo što prof. Jurčević kaže na pitanje je li predsjednik Milanović kompromitirao izborni proces?

 

– Nije! Pogriješit će onaj tko podcijeni njegovu inteligenciju i njegovo znanje. Rekao je da će biti kandidat na parlamentarnim izborima. Siguran sam da zna da ne može biti kandidat na listi. Sve što radi možda nije korektno, ali nije iskočio iz standarda hrvatske politike. Potpuno je legitimna njegova namjera da bude predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

 

Dakle, prof. Jurčević kontra Ustava i kontra svim ustavnim stručnjacima tvrdi da Milanović nije kompromitirao izborni proces. Podsjećam čitateljstvo da je prof. Josip Jurčević kao član Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta dao znanstvene podloge odvjetniku Zvonimiru Hodaku, koji je napisao tužbu protiv Milanovića za etičku veleizdaju nacionalnih interesa Hrvatske. Na temelju znanstvenih podloga i drugih neoborivih dokaza, kao što je „Lex Perković“ i Milanovićevo veličanje, Tita što čini i danas, on je javno osuđen kao etički veleizdajnik. Danas iz politikantskih razloga, a možda i zbog drugih probitaka materijalne prirode, prof. Jurčević sam sebi se pos… u usta, pa je veleizdajnike koji su potrebni kao dokaz njegovom domoljublju potražio u Tomi Medvedu i Andreju Plenkoviću. U slijedećoj analizi, pokušat ću vam objasniti pojam „domoljubnih profitera“, koji su sami sebe zatočili u demokršćanske katakombe, pa iz tih „mučeničkih “ pozicija debelo naplaćuju svoje domoljublje hlebinskom puku.

 

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img