HomeUNUTARNJA POLITIKAPredsjednik na odlasku želi ustavno-pravni kaos

Predsjednik na odlasku želi ustavno-pravni kaos

 

suveren.hr/kmk

 

Želimo li mi Bruxelles i Washington, ili želimo Moskvu i Beograd?

 

Milanovićevo protu ustavno aktivno uključivanje u predizbornu kampanju na strani ujedinjene lijevo-desne oporbe, zapravo je pomno smišljena provokacija kao proizvod njegove nemoći, s ciljem da Ustavni sud Republike Hrvatske poništi ove izbore, ili ih odgodi prije nego uopće budu održani. To čini zbog notorne činjenice da sve agencije za ispitivanje javnog mnijenja prognoziraju uvjerljivu relativnu pobjedu HDZ-a, nakon čega se može objektivno očekivati da će Andrej Plenković po treći put s lakoćom formirati vladajuću većinu. Kada bi se to dogodilo, za predsjednika Milanovića bio bi to najteži politički poraz u njegovom političkom djelovanju i vjerojatno sramotan kraj njegovog bavljenja visokom politikom? Možemo li uopće zamisliti njegovu preneraženu facu, u trenutku kada bude prisiljen Andreju Plenkoviću dati mandat za sastavljanje nove saborske većine?

Po mom mišljenju, predsjednik na odlasku učinit će baš sve da se to nikada ne dogodi i u to ne trebamo sumnjati? Njegov rušilački nagon jači je od zdravog razuma!  Milanović je svoj cijeli politički kapital, kroz institucionalni i medijski utjecaj u ovom predsjedničkom mandat uložio isključivo za osvetnički obračun s Andrejom Plenkovićem i HDZ-om. Milanović ne podnosi brojne poraze koje mu je nanio HDZ i to je jedan od ključnih razloga što će do krajnjih granica činiti sve da ne doživi još jedan, ali ovaj puta najteži politički poraz, koji bi izravno utjecao na njegov gubitak bitke za drugi predsjednički mandat, ako se uopće kandidira? Njegova opsesivna posesivnost, čini se patološke naravi, ali i gremiji koji upravljaju ovom akcijom, neće mu dozvoliti da prestane s kršenjem Ustava RH, a svim građanima Hrvatske ostaje jedino nada da Ustavni sud i HDZ neće nasjesti na ovu pomno isplaniranu rabotu pokušaja rušenja ovih legitimnih parlamentarnih izvora i stvaranja planiranog ustavno pravnog kaosa. Kada bi se to dogodilo imali bi neizvjesnu odgodu datuma novih parlamentarnih izbora u situaciji kada ne funkcionira Hrvatski sabor. Eventualni novi parlamentarni izbori prelamali bi se preko predsjedničkih izbora i dogodilo bi se pravo izborno rasulo kakvo odgovara samo zagovarateljima pakla i kaosa u Hrvatskoj. Upravo to želi predsjednik na odlasku, a pakao i kaos, odavno nam je javno i najavljivao.

Hrvatski narod i svi državljani s pravom glasa imaju moć razumnim izborom jednom zauvijek Milanoviću i  rušiteljima pokazati prst dolje i izabrati stabilnost i sigurnost Hrvatske u ovim turbulentnim međunarodni okolnostima. Hrvatski birači imaju moć, ali i odgovornost izbora u dilemi, želimo li mi Zapad ili Istok? Želimo li mi Bruxelles i Washington, ili želimo Moskvu i Beograd?

 

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img