HomeUNUTARNJA POLITIKANebuloze agencije CroElecto 2x1 komunikacije Roberta Bosaka 

Nebuloze agencije CroElecto 2×1 komunikacije Roberta Bosaka 

 

 CroElecto (2X1): Prema posljednjem istraživanju uoči izbora 2020. Restartu 62 mandata, HDZ-u u deset jedinica 51 mandat. Ovako se pisalo u predizborje tih izbora!!! 

 

Objavio: suvereno.hr/kmk 

 

Rezultat dobiven u posljednjem  istraživanju izbornih preferencija CroElecto agencije 2×1 komunikacije, vlasnika Roberta Bosaka, prije izbora 2020. ,po izbornim jedinicama, govori kako će SDP- ova koalicija biti relativni pobjednik izbora, no da će i poslije izbora morati tražiti partnere na nekoliko strana. Da skratimo priču ne analizirajući Bosakovu vidovitost donosimo vam samo njegovu generalnu procjenu o broju mandata „relativnog pobjednika“ SDP-ove „Restart koalicije“ i rezultate HDZ-a. Po njegovoj vidovitosti, kao da je vidoviti Milan, zbroj mandata u deset izbornih jedinica tako bi za Restart koaliciju iznosio 62 mandata, a za  HDZ 51. Zanimljivo je da je Bosak prilično precizno pogodio izborni  rezultat Domovinskog pokreta i Mosta, pa je s toga nejasno kako se kod SDP-a i HDZ-a mogao prevariti gotovo 100%. Generalno HDZ je osvojio 66 mandata a SDP 41, a od tih 41 mandata samo je 32 izvorna SDP-ova mandat, a ostalo su podijelili koalicijskim partnerima iz mizernih strančica, koje samostalno nisu imale nikakve šanse ući u Hrvatski sabor. Glede izvornih mandata HDZ ih je porazio 100%. Dakle, da bi netko napravio ovako katastrofalnu procjenu na dva favorita izbora, legitimno je upitati se o njegovoj posebnoj motivaciji? Ili konkretno, tko to plaća? 

 

bosak

 

Robert Bosak, iliti „vidoviti Milan“,  ponovo se bacio na računanje i procjene pa tako Ivanu Anušiću u 4. izbornoj jedinici prognozira osvajanje  samo 6 mandata, dakle dva manje nego na izborim 2020. godine. Ni s čim izazvan, (ili je ipak je „fasciniran Pevex bojnom“),  on degradira Ivana Anušića najuspješnijeg HDZ-ovog župana u Hrvatskoj, koji danas nosi 4. izbornu jedinicu s pozicije ministra obrane. Dakle branitelj, pravi čovjek na pravom mjestu u Vladi i jedino Bosak ne vidi da je Anušiću ta pozicija apsolutno komparativna prednost u odnosu na izbore 2020. Osim toga u OBŽ-u je učinjena prava mini revolucija gospodarskog napretka, a Osijek je postao prava metropola na diku i slavu Slavoncima i Baranjcima. Sjetimo se kako je to izgledalo u doba gubernije Branimira Glavaša koji je potrgao sve sveze s centralnom državom? 

 

Koliko ja kao „nestručnjak“ za komunikacije pratim početak izborne kampanje mogu primijetiti silnu mobilizaciju u 4. izbornoj jedinici, a ministar Anušić će svojom energijom i trudom obići svako selo, pa čak i svaku kuću u svojoj izbornoj jedinici s ciljem da osvoji barem mandat više nego na prošlim izborima. Dakle, „Anušićsuvereno za sve izazove“! Tako se ponaša hrvatski branitelj i ratnik i s toga mu moja „nestručna“ volonterska malenkost prognozira 10 mandata. Na izborima 2020. HDZ-u sam prognozirao 65 mandata, ni od koga plaćen i ni s čim izazvan, a CroElecto im je dao bijedna 52 mandata i silno se osramotio ostavljajući ozbiljnu sumnju u svoju objektivnost. 

 

 

Kazimir Mikašek-Kazo 

 

Morate Pročitati

spot_imgspot_img